StoryEditorOCM
Crna kronikavisoki rizik

MUP objavio: Prije i tijekom utakmice na Rujevici privedeno 45 navijača

Piše Hina
24. svibnja 2023. - 23:20

Ukupno 45 navijača privela je policija u srijedu uoči i tijekom nogometne utakmice između HNK Hajduk i HNK Šibenik na stadionu Rujevica u Rijeci, koja je bila proglašena utakmicom visokog rizika.

Navijači su privedeni sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog posjedovanje sredstava pogodnih za napad i maskiranje te stoga što su bili bez ulaznica, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova na twitteru.

Tijekom utakmice je na istočnoj tribini stadiona Rujevica, na kojoj su bili isključivo navijači Hajduka, zapaljeno desetak plastičnih sjedalica. Vatrogasci su nakon nekoliko minuta ugasili požar. Prema prvim informacijama policije, nije bilo značajnijih incidenata vezanih uz ovu utakmicu, a detaljno izvješće bit će sutra.

Kup je osvojio HNK Hajduk pobjedom nad HNK Šibenik od 2:0.

Finale je proglašeno utakmicom visokog rizika pa je policija poduzela opsežne radnje i mjere iz svoje nadležnosti. Dolazak navijača obiju dalmatinskih klubova do stadiona na Rujevici proveden je uz policijsku pratnju.

Prodano je oko 6500 ulaznica. Sjeverna tribina bila je rezervirana za oko 1000 navijača Šibenika, a jug i istok za navijače Hajduka.

Više stotina navijača Hajduka u srijedu je na utakmicu krenuo iz Splita "Bilim vlakom". Kompozicija je stigla do željezničke postaje Škrljevo, odakle su navijači u pratnji policije stigli do stadiona. Mnogo navijača Hajduka, kao i većina navijača Šibenika prema Rijeci se uputio osobnim automobilima i kombijima. Prihvatni punkt za navijače Hajduka bio je na lokaciji Kikovica – Soboli, kod naplatne postaje na izlazu s autoceste Rijeka – Zagreb na Grobničkom polju. Od tog mjesta su u organiziranoj koloni dopraćeni do Rujevice.

Navijači Šibenika su većinom do Rijeke vozili organizirano s parkinga stadiona na Šubićevcu, pa su i oni pod policijskom pratnjom stigli na stadion.

Zbog mjera osiguranja, prometnica uz stadion, od kružnog raskrižja Rujevica do čvora Hosti zatvorena za sav promet, osim interventnih vozila I vozila s propusnicom, od 12 do 24 sata u srijedu.

Policija je u nadzoru utakmice i navijača koristila bespilotne letjelice, helikopter i specijalno vozilo, opremljene najsuvremenijim uređajima za snimanje. Tijekom cijelog dana bilo je iznimno puno policije na brojnim lokacijama u Rijeci.

Riječki gradski prijevoznik Autotrolej u srijedu se ispričao korisnicima zato što nije mogao obaviti sve polaske sukladno voznim redovima. Naime, kako su istaknuli u priopćenju, tvrtki dulje vrijeme nedostaje vozača. To je bilo posebno vidljivo u srijedu, jer je desetak vozača angažirano na prijevozu navijača na nogometnu utakmicu, u suradnji s MUP-om, naglasio je Autotrolej.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 12:46