StoryEditorOCM
Crna kronikaeuropska tjeralica

Makarska policija uhitila 63-godišnjeg Poljaka: ‘U laboratoriju proizvodili pa potom prodavali metamfetamin‘

Piše Vladimir Urukalo
11. ožujka 2024. - 14:44

Makarska policija prošlog je petka uhitila 63-godišnjeg državljanina Poljske M.L.T.-a i to nakon što su utvrdili da je za njim prije mjesec dana sud u Liberecu u Češkoj raspisao Europski uhidbeni nalog zbog sumnje da je bio dio grupe koja se bavila proizvodnjom i trgovinom narkoticima. Poljaka se sumnjiči da je od početka 2020. do svibnja 2021. godine bio uključen u grupu koja je u ilegalnim laboratorijima proizvodila i potom prodavala metamfentamin (znan i kao crystal meth i ice, sintetička droga iz skupine amfetamina koja djeluje kao psihostimulans i jedan je od najpotentnijih afrodizijaka).

Poljaka češki istražitelji traže i zbog sumnje da je sredinom svibnja 2021. godine s jednim od vođa narko skupine u automobilu dogovorio da će mu osigurati šest tisuća pakiranja tableta lijeka Modafen (daje se bolesnicima koji imaju gripu ili prehladu - op.a.). Uhićeni je Poljak dogovorio isporučiti ukupno 72 tisuće tableta za koje je, po policiji, znao da će se koristiti za proizvodnju metafentamina i koje ukupno vrijede nešto manje od 190 tisuća eura.

image

 

 

/Shutterstock

Sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio mu je ekstradicijski istražni zatvor, a nadležno Županijsko državno odvjetništvo ustvrdilo je da izbjegava kazneni progom čeških vlasti jer zna za istragu, vezan je za Poljsku poslovno i privatno te je u Hrvatskoj boravio neprijavljeno u kući svoje nevjenčane supruge. On je, pak, kad su mu policajci došli na adresu stanovanja dragovoljno s njima pošao, a nakon uhićenja je kazao kako je zaposlen u tvrtci u Poljskoj te da je imao u zadnje vrijeme čak tri infarkta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 04:50