StoryEditorOCM
Crna kronikaUSKOK U AKCIJI

Uhićena dvojica hrvatskih policajaca, objavljeno za što se sumnjiče. Kolege su ih strpale u pritvor

Piše VIJESTI SD
28. studenog 2023. - 15:39

Petljanje po službenom izvješću kako bi neistinito prikazali činjenice, a s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti, stajalo je dvojicu policajaca radnih fotelja - javlja Jutarnji list.

Naime, policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u koordinaciji s USKOK-om trenutno provode kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika PU sisačko-moslavačke zbog sumnje da su, nakon postupanja, neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti.

- Osumnjičeni policijski službenici su rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke udaljeni iz službe, a osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - priopćilo je Ravnateljstvo policije.

O svemu se oglasio i USKOK.

- Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Sisačko-moslavačke županije u odnosu dva policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost - navode u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:47