StoryEditorOCM
Crna kronikaDETALJI NESREĆE

Desetak osoba u bolnici, vozač teretnjaka probio rampu, nastavio vožnju, a onda je uslijedio kaos!

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/Jutarnji list
23. ožujka 2024. - 22:09

Stravična prometna nesreća dogodila se danas oko 16.30 sati na državnoj cesti D5 od Novog Varoša prema graničnom prijelazu Stara Gradiška, piše Jutarnji list.

Iz PU brodsko-posavske kažu da su u Operativno komunikacijski centar zaprimili dojavu u 16.31 sati o naletu teretnog vozila na 15-ak vozila koja su bila zaustavljena u koloni.

Kako neslužbeno doznajemo, desetak osoba je prevezeno u bolnicu u Novoj Gradiškoj no kvalifikacija ozljeda je još uvijek nepoznata.

Svjedoci očevici udesa su, pak, kazali policiji da je udarac u zadnje vozilo u koloni bio silovit što ukazuje na veliku brzinu kretanja i navodno bez kočenja.

Vozač teretnjaka je trenutno pod ingerencijom policije. Uzimaju mu se uzorci krvi i urina kako bi se vidjelo je li u sebi tijekom vožnje imao nedopuštenih supstanci.

Potom će biti odvezen u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje kako bi policiji pomogao u otkrivanju okolnosti koje su dovele do tragedije. No finalna kaznena prijava će, ipak, ovisiti o kvalifikaciji ozljeda sudionika nesreće. Materijalna šteta je velika.

Na mjestu događaja se još može čuti kako je vozač teretnjaka stranih registarskih oznaka, prije nego što se zabio u kolonu vozila u blizini graničnog prijelaza, probio rampu na naplatnoj postaji Okučani te nastavio sumanutu vožnju dalje.

Tu je informaciju, u međuvremenu, i službeno potvrdila informacije policija.

- Po do sada prikupljenim informacijama, obavještavamo vas da je 35-godišnji vozač teretnog vozila (državljanin Rumunjske), prije navedenoga naleta na vozila u koloni, probio rampu na naplatnoj postaji Okučani, gdje je nastavio kretanje do mjesta prometne nesreće. Nadalje, obavještavamo vas da su na teren izašli i pripadnici civilne zaštite koji prisutnim osobama daju hranu i piće, te obavljaju poslove iz svoje nadležnosti - kažu iz PU brodsko-posavske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 16:16