StoryEditorOCM
Bizniscent po cent...

Predsjednik uprave poznate hrvatske tvrtke dobit će u srpnju osam milijuna eura, evo na temelju čega...

Piše vijesti sd
24. travnja 2024. - 17:37

Atlantic grupa sazvala je glavnu skupštinu koja će 27. lipnja donijeti odluku o isplati dividende od 1,2 eura po dionici. Nakon toga, dividenda bi se svim dioničarima trebala isplatiti na račune 12. srpnja ove godine.

Najviše će, dakako, dobiti većinski vlasnik i predsjednik uprave Atlantica Emil Tedeschi koji drži 50,2 posto dionica - javlja Danica.

Te su dionice na Tedesechijevoj tvrtki Myberg na čiji će račun tako sredinom srpnja biti uplaćeno osam milijuna eura u bruto iznosu.

image

Emil Tedeschi

Damir Krajač/Cropix

Članica uprave i Alanticova potpredsjednica Lada Tedeschi Fiorio, koja ima 5,8 posto kompanijskih diionica, dobit će 927.000 eura dividende bruto, iz čega se plaća porez na dohodak od kapitala.

Član uprave i potpredsjednik Atlantic grupe Neven Vranković, koji je među top 10 dioničara, dobit će dividendu u iznosu 110.500 eura. U top 10 su i obvezni mirovinski fondovi koji će također uprihoditi lijepe iznose.

Dividenda će se isplatiti iz Atlanticove zadržane dobiti iz 2021. godine. Atlantic grupa lani je ostvarila konsolidirano neto dobit u iznosu 31,2 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:40