StoryEditorOCM
Više od sportaput u pariz

Srpski boksač pobijedio pa stao uz ring hrvatskog borca, ono što je napravio odzvanja regijom: ‘Uvijek ću ga...‘

Piše Sport SD
8. ožujka 2024. - 12:54

Veliko prijateljstvo veže Srbina i Hrvata, ali uskoro bi mogli doći na kušnju. Prijatelji i sparing partneri su srpski i hrvatski boksač Dušan Veletić i Luka Pratljačić, a sad će za odlazak u Pariz na Olimpijske igre morati boksati međusobno.

Iako situacija djeluje na prvu da bi moglo prijateljstvo doći na kušnju ovaj dvojac to demantira. Na prvom kvalifikacijskom turniru u talijanskom Busto Arsiziju njihov meč imao je sjajnu uvertiru zahvaljujući potezu Veletića.

Rasporedom je bilo određeno da u srijedu Dušan Veletić boksa u B ringu u popodnevnom terminu, a odmah iza Luka Pratljačić. Srbin je slavio u meču protiv Litavca Jonasa Jazevičijusa odlukom sudaca, a nakon meča nije otišao u svlačionicu, nego je ostao na tribinama u dvorani i bodrio prijatelja iz Hrvatske.

Na prvu je izgledalo kao neobična situacija u kojoj boksač koji čeka nekog iz tog dvoboja u idućem meču navija za jednog od njih. No tako nije razmišljao Veletić koji je s tribine pratio događanja u ringu gdje je njegov prijatelj boksao za plasman u meč baš protiv njega. Video pogledajte OVDJE.

Prijateljstvo je ovog puta bilo izraženije i od samog sporta, a Veletić je tu situaciju objasnio u razgovoru za Blic.

- Luka i ja smo baš bliski, dobri smo prijatelji, znamo se godinama. Spariralo smo stotinu puta. Meč dođe i prođe, prijateljstvo ostaje. Uvijek ću ga ovako bodrit - kazao je srpski boksač.

Pratljačić je savladao Dmitra Livčinskija, te će se u subotu boriti s Veletićem za mjesto u meču koji odlučuje sudionika Olimpijskih igara. Tamo će najvjerojatnije biti Nijemac Raman Tijafak Nelvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:02