StoryEditorOCM
Više od sportaslučaj iz 2018.

Petorica osvajača zlatne medalje na SP-u optužena za seksualno zlostavljanje, interes javnosti je velik

25. siječnja 2024. - 07:14

Petorica hokejaša iz kanadske juniorske reprezentacije koja je 2018. osvojila zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu, suočeni su s optužbama za seksualno zlostavljanje.

Kanadske novine Globe and Mail izvijestile su u srijedu da su petorica muškaraca povezana s navodnim seksualnim napadom koji se dogodio u lipnju 2018. te da im je naređeno da se predaju policiji u Londonu u kanadskoj saveznoj državi Ontario.

U svom izvještaju Globe and Mail nije imenovao članove juniorske momčadi koji bi se mogli suočiti s optužbama, no spekulira se da barem četvorica optuženih trenutačno igraju u NHL ligi, dok je peti član jednog švicarskog kluba.

Londonska policija objavila je kako će početkom sljedećeg mjeseca održati konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o istrazi.

"Razumijemo da postoji značajan javni interes u vezi s istragom seksualnog napada koja datira iz 2018. godine. Iako trenutačno ne možemo dati ažurirane informacije, očekujemo da ćemo održati konferenciju za novinare u ponedjeljak, 5. veljače 2024. kako bi podijelili daljnje pojedinosti," navodi se.

TSN je u svibnju 2022. izvijestio da se žena identificirana samo svojim inicijalima u sudskim dokumentima nagodila za oko 3.55 milijuna dolara tužbe koju je podnijela protiv Hockey Canada i drugih optuženika, uključujući osam neimenovanih igrača.

Žena je prijavila da se navodni napad dogodio u hotelskoj sobi u Londonu u lipnju 2018. nakon prikupljanja sredstava za Hockey Canada Foundation.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:50