StoryEditorOCM
Više od sportakongres u mumbaiju

Oskarovka postala članica Međunarodnog olimpijskog odbora

Piše Hina
17. listopada 2023. - 10:25

Ovogodišnja dobitnica Oscara za glavnu žensku ulogu, 61-godišnja malezijska glumica Michelle Yeoh postala je članica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) na Kongresu koji se održava u Mumbaiju.

Yeoh, koja je Oscara dobila za svoju ulogu u filmu "Sve u isto vrijeme" i tako postala prva glumica iz Azije koja je osvojila tu nagradu, jedna je od osam novih članova krovne sportske organizacije. Tijekom mladosti Yeoh je bila prvakinja Malezije u skvošu, a ranije ove godine se udala za bivšem predsjednika Međunarodnog automobilističkog saveza (FIA) Jeana Todta. Usto je i UN-ova ambasadorica dobre volje.

Uz Yeoh, novi članovi MOO-a su izraelski džudaš Yael Arad, mađarski biznismen i sportski administrator Balasz Furjes, peruanska odbojkašica, a potom i političarka Cecilia Roxana Tait Villacorta, te njemački sportski promotor Michael Mronz kao pojedinačni članovi, dok su Šveđanka Petra Soerling, Korejac Kim Jae-youl i Tunižanin Mehrez Boussayene postali članovi kao predsjednici Međunarodnog stolnoteniskog saveza, Međunarodnog klizačkog saveza te Tuniskog olimpijskog odbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:29