StoryEditorOCM
Više od sportavažno je znati

Kuharica Novaka Đokovića otkrila tajne njegove prehrane: ‘On to zna, zato i pazi na unos proteina...‘

Piše Sport SD
12. travnja 2024. - 19:44

Novak  Đoković je 2007. postao treći tenisač svijeta, godinu dana kasnije osvojio je Australian open, a onda su 2010. godine upravo u Melbourneu počeli veliki problemi. Pokušao je Novak popraviti situaciju, mijenjao je trenere, operirao devijaciju nosa da bi bolje disao, promijenio prehranu, ali je sve bilo uzalud. 

Ključna promjena u njegovom životu dogodila se 2011. kada je postao nepobjediv, osvojio tri od četiri Grand Slam turnira, a od Australije do polufinala Roland Garrosa nije imao nijedan poraz. Izbacio je iz svoje prehrane crveno meso, gluten i rafinirani šećer, a prednosti, učinkovitost i značaj ovakve ishrane nedavno je potvrdila i njegova kuharica, piše Blic.rs.

Ljubica Komlenić zasigurno je jedna od najuspješnijih kuharica s ovih prostora, a u Srbiji je navijačima Novaka Đokovića poznata kao osoba koja vodi računa o njegovoj prehrani. Nedavno je govorila o blagodatima jelovnika najboljeg tenisača i dobrim stranama ishrane bez mesa i mesnih proizvoda.

- Ako pečemo meso na 200 stupnjeva, to meso dobiva negativni kolesterol i nestaju proteini. Riba se isto tako ponaša. Međutim, ako prokuhamo grah na sto stupnjeva, time ne ugrožavamo protein u prehrani. To zna i Novak i on unosi više proteina nego s ribom i mesom- objasnila je Ljubica Komlenić za "Danas".

- Nije zdravo jesti bez glutena, ako nemate problem, zato što tijesto bez glutena sadrži škrob i bilo koja priprema bez glutena, ako netko ne zna ili nije školovan, nije preporučljiva. Kada je riječ o Novakovoj prehrani, ona je sasvim u redu, jer unosi dovoljno proteina, soli, vitamina, minerala, kompletnih nutrijenata koji su mu potrebni i to na zdrav način - rekla je Ljubica Komlenić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 12:15