StoryEditorOCM
Vaterpoloništa od trofeja

Potop Jadrana u Poljudu, titula odlazi u Srbiju, a ovaj igrač opet je bio nerješiva zagonetka za hrvatskog prvaka

Piše Iva Majić
13. travnja 2024. - 19:29

NOVI BEOGRAD - JADRAN 15:7 (4:2, 3:2, 4:2, 4:1)

Novi Beograd: Dobožanov (10 obrana), Martinović, Skoumpakis, Granados (7), Ćuk (1), Pijetlović, Drašović (1), Jakšić, Perković (1), Filipović (3), Lukić, Vučinić (1), De Michelis, Radulović (1)

Trener: Živko Gocić

Jadran: Anić (3 obrane), Čagalj, Marinić Kragić (2), Biljaka (1), Butić (2), Pejković, Berehulak (1) Harkov (1), Radović, Vrlić, Fatović, Dužević, Marcelić (6 obrana), Radan

Trener: Jure Marelja

Igrač više: Novi Beograd (5/9), Jadran (2/12)

Pred punim, ali tihim Poljudom Jadran je ostao bez trofeja u Regionalnoj ligi. Bolji je uvjerljivo bio Novi Beograd s rezultatom 15:7.

I nije nikakva sramota izgubiti protiv viceprvaka Europe i jedne od najskupljih momčadi na svijetu, a nije ni nikakva drama ostati bez trofeja spomenute lige. Naravno da su jadranaši željeli do njega, uostalom nikad još ni nije otišao u vitrine na Zvončacu, ali više je bolna bila cijela utakmica...

Od početka je susret išao u jednom smjeru. Novi Beograd je cijelo vrijeme vodio, domaćini čak nisu niti u jednom trenutku uspjeli doći do izjednačenja, izuzev onog na početku susreta 1:1, kada je pogodio Butić. Zatim se s tri gola (Filipović, Granados i Ćuk) srpska momčad ekspresno našla u situaciji da vodi 4:1. Ne bi to bila nikakva drama, ali igra Jadrana nije ukazivala kako će se popraviti.

Kao da ništa nije štimalo, Beograđani su mogli slaviti i puno prije kraja. Opet je nerješiva zagonetka bio Grandos koji je završio utakmicu sa sedam golova. Španjolac stvarno igra neki "vanzemaljski" vaterpolo, a očito i voli igrati protiv Hrvata, nebitno je li to pod reprezentativnom ili klupskom kapicom. Uz to, u zadnje tri utakmice protiv splitskog sastava ima ukupno 18 golova.

Loša obrana hrvatskog prvaka, kao i mlaka realizacija igrača više dovela je do toga da je trofej u Poljudu podizao sastav trenera Gocića. Uz to, publika je lijepo ispunila Poljud, ali nije se nešto potrudila kako bi dala vjetar u leđa domaćinu. Međutim, ne možemo okriviti one koji su sjedili na tribinama, ne želimo ni prozivati one u bazenu, samo je činjenica da je Novi Beograd bio na razini zadatka, dok Jadran nije.

- Ne mislim da dečki nisu imali naboj za osvojit ovo, ali jednostavno to nismo uspjeli pokazati - počeo je nakon utakmice trener Marelja pa dodao:

- Igrač više je izgledao bezidejno u prvoj četvrtini, obrana nije ni u jednom trenutku bila čvrsta. Imat ćemo puno toga za analizirati u idućem periodu. Puno je elemenata bilo na njihovoj strani, od individualne kvalitete do ekipne pripreme. Stvarno su zasluženo pobijedili, a mi smo tri, četiri gola primili izvan deset metara, što je stvarno nedopustivo s obzirom na završnu utakmicu Regionalne lige koja odlučuje o prvaku - vidno razočaran bio je trener Jadrana.

No, nema mjesta za tugu, treba se brzo oporaviti jer već za nekoliko dana na rasporedu je utakmica protiv zagrebačke Mladosti u polufinalu Prvenstva Hrvatske.

- Dali smo sve od sebe, koliko god to zvuči glupo kad izgubite 15:7, ali bili su bolji, pripremljeniji, čvršći, vratar je imao svoj dan i zasluženo su pobijedili. Mi smo okrećemo onome što je za nas najvažnije, a to je Prvenstvo Hrvatske već idući tjedan. Cilj je na najlakši mogući način ući u finale, s pobjedama u dvije utakmice, vjerujem da to možemo i hoćemo – kratko se osvrnuo na poraz i Jerko Marinić Kragić, kapetan Jadrana.

image


 

Josko Ponos/Cropix
image


 

Josko Ponos/Cropix
image


 

/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix
image


 

/Cropix
image
/Cropix
image
/Cropix
image


 

Josko Ponos/Cropix
image


 

Josko Ponos/Cropix

TIJEK SUSRETA

4. četvrtina

2‘ Počela je zadnja dionica, a kako stvari stoje ovaj susret je od početka ide u jednom smjeru. Naime, domaćini nisu niti u jednom trenutku vodili, tek su na početku imali izjednačenje od 1:1, ali to je najbliže što su došli Beograđanima. Nešto će se dradstično morati promijeniti ako Jadran želi do trofeja... Sad je Dobožanov obranio peterac Mariniću Kragiću

3. četvrtina

6‘ Muči se Jadran protiv Novog Beograda. Ne pomaže ni promjena između vratnica, trener Jure Marelja je u bazen je poslao Matu Anića nakon što je Ivan Marcelić skupio do sada šest obrana. Rezultat je 11:6 za goste, a čak šest golova zabio je Granados

2. četvrtina

5‘ Granados očito voli igrati protiv Hrvata. Španjolac koji nam je "presudio" u finalu EP u Zagrebu i u Poljudu je dobro raspoložen. Tri njegova gola, a trenutno gisti vode 7:3

1. četvrtina

8‘ Završeno je prvih osam minuta, Jadran gubi 4:2

3‘ Trenutno je 1:1, a u Poljudu se na tribinama našla vaterpolska delagacija u punom sastavu, tu su: Mladen Drnasin, Ivica Tucak, Milivoj Bebić, Anđelo Šetka, Ratko Rudić... Uz to, spektkal nisu odlučili propustiti ni Pero Kuterovac, kao ni Borna Gojo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:26