StoryEditorOCM
Vaterpolojadran u ligi prvaka

Reakcije iz Beograda: ‘Žao mi je što ga nismo uspjeli zaustaviti, mislim da u svijetu trenutno nema takvog igrača‘

Piše Iva Majić
9. ožujka 2024. - 02:20

Jadran je nastavak klupske sezone otvorio porazom na gostovanju kod Novog Beograda, domaćin je slavio s 15:11 u prvom kolu četvrtfinalne skupine Lige prvaka.

- Loš ulazak u utakmicu. Jedan nedostatak koncentracije, možda čak i agresivnosti je doveo do rezultata kojeg je bilo teško stizati cijelu utakmicu. Mi smo imali dobre periode u susretu, da je početni dio bio bolji, tada bi utakmicu uspjeli dovesti u nekakve egal vode do kraja. Kako je završilo, na kraju možemo biti zadovoljni s obzirom na to kako smo igrali prvu četvrtinu - nakon susreta rekao je trener Jadrana, Jure Marelja pa dodao:

- U napadu nikako nismo uspjeli razviti igrača više, oni su bili agresivniji, bolje su se kretali nego mi. Imali smo i neke promašene zicere. Moramo analizirati loš ulazak u utakmicu i utvrditi zbog čega je došlo do toga da se takve situacije više ne ponavljaju. 

Šest pogodaka Granadosa, bio je nezaustavljiv?

- Iako smo ga markirali, njega je zaista teško zaustaviti; blokom, izlaskom na njega, nađe uvijek načina, agresivan je, plivački je spreman, zaista jedan igrač za divljenje. Žao mi je što ga nismo uspjeli zaustaviti, jer on je u principu kad zbrojimo i ta prevaga koja je donijela utakmicu na njihovu stranu. Mislim da u svijetu trenutno nema takvog igrača.

Koliko su nedostajali pojedini igrači u sastavu. Luka Bukić tek se vratio, a tu nije ni Marino Čagalj?

- Ne želim kukati, ali naravno da jesu. Luka se tek vratio i već duže nije odigrao utakmicu, trebat će mu vremena da se vrati. Marino još uvijek ne konkurira za momčad. Imamo igrače koji su tu bili praktički tri mjeseca bez ikakvih utakmica. Nama će trebati vremena da se uigramo, imamo još dosta prostora za napredak. Utakmica nam je došla u nezgodnom trenutku, ali što je tu je. Glavu gore, prvo kolo je i ima još do kraja za igrati - zaključio je trener Jadrana, Jure Marelja. 

image
Miodrag Todorovic/

Očito je da su i velika prevenstva pod reprezentativnom kapicom ostavili velik trag na igračima. Osim fizičkog umora, tu je i psihička iscrpljenost.

- Dali smo sve od sebe. Imam dojam da je njima u početku stvarno sve polazilo za rukom, ali nismo se predavali. Imali smo i taj mali "prozor" kroz koji smo mogli uskočiti i vratiti se u utakmicu. No, na 10:5 dogodila se jedna tehnička greška i oni su onda rutinski odveli utakmicu kraju. Mi smo se na kraju spasili što se tiče rezultata, minus četiri - počeo je Zvonimir Butić pa dodao:

- Prazni smo. Pokušali smo se dignuti u Herceg Novom. Uostalom, nama je najbitnije utakmica u četvrtak u Superkupu protiv Juga da se vratimo na pobjedničke staze. Nije lako biti razdvojen tri mjeseca i to se vidjelo. Mislim da smo gledali totalno drugi Jadran prve dvije i ostale četvrtine - rekao je igrač Jadrana koji je susret završio s dva pogotka.

Granados je opet bio na vrhunskom nivou?

- Da, ali Novi Beograd ima i centre koji drže dubinu, pa Filipovića desno... Granados je odlično ušao u utakmicu s dva, tri fenomenalna pogotka, napunio se samopouzdanjem, a uvijek je opasan. U svakom slučaju u Splitu ćemo sigurno biti pametniji - završio je Butić.

image
Miodrag Todorovic/
image
Miodrag Todorovic/
image
Miodrag Todorovic/
image
Miodrag Todorovic/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:39