StoryEditorOCM
Vaterpolovar nakon utakmice

Presedan u svijetu vaterpola. Igrač dobio zabranu igranja zbog snimke s - Twittera?

Piše Dean Bauer/SN
8. ožujka 2023. - 15:42

Vaterpolo je jedan nadasve inovativan sport i takvim se već dokazao minulih godina, desetljeća. Osobito se odlično u njemu usvajaju tehničko-tehnološki dometi čovječanstva. Recimo, ostali sportovi poput nogometa, ali i košarke, odbojke, američkog nogometa, tenisa koriste se u donošenju ispravnih sudačkih odluka sustavima koji se zovu - VAR, Oko sokolovo, Challenge...

U vaterpolu imaju - Twitter!? Dobro se pročitali i nije šala. Francuska vaterpolska vrsta je u 1. kolu zagrebačkog turnira, protiv Mađarske, oslabljena za neigranje Thomasa Vernouxa (21). Praktički jedinog im centra, ali vrlo svestranog i daleko najboljeg igrača, istinske svjetske klase, već dugo zvanog "čudo od djeteta". Tamnoputi Thomas Vernoux jest u Zagrebu, ali nije mogao igrati protiv Mađara jer je kažnjen zbog isključenja na polufinalnoj utakmici Svjetske lige još u Strasbourgu prošlog ljeta protiv SAD (američka pobjeda 16:15). Kažnjen je s dvije utakmice zabrane igranja, ali ono što je intrigantno da je prvi put u povijesti vaterpola kazna izrečena naknadno, temeljem Twittera!?

Naime, Dejan Udovičić, srpski trener koji vodi američku reprezentaciju je na Twitter profil Američkog saveza (usawaterpolo) stavio video prikaz po njemu spornog detalja. To su vidjeli vaterpolski čelnici FINA (danas se zove World Aquatics), te su temeljem Twittera donijeli kaznu od 2 utakmice zabrane igranja. Jednu je odradio u utakmici za treće mjesto u Strasbourgu protiv Španjolske (11:8 za Furiju), a drugu protiv Mađara. Protiv Hrvatske će u četvrtak već igrati.

Dakle... Twitter, Facebook, Instagram, Tik-Tok, možda i Telegram... nema društvene mreže koja u vaterpolu nije mjerodavna za izricanje kazne. Dobro je znati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 21:55