StoryEditorOCM
Vaterpoloeuropsko prvenstvo

Očekivala se neizvjesna borba, ali Talijani su bili uvjerljivi, Španjolci slavili protiv Crne Gore

6. siječnja 2024. - 20:58

Premda se očekivala neizvjesna borba, za pobjedu talijanski vaterpolisti potpuno su dominirali protiv Grčke u drugom kolu skupine B Europskog prvenstva te su u Zagrebu slavili 15-8 (4-2, 3-2, 5-2, 3-2).

Od samog početka Talijani su poveli, diktirali su ritam dvoboju te stalno povećavali prednost koja se na kraju zaustavila na +7.

Odličnu je utakmicu za Talijane odradio Edoardo Di Somma koji je postigao pet golova, dok je tri dodao Gonzalo Echenique. U grčkoj reprezentaciji prvi je strijelac s tri gola bio Vlachopoulos.

Ranije su u ovoj skupini B Mađari svladali Gruziju 15-11 (5-2, 4-3, 4-6, 2-0) čime su upisali prvu pobjedu na prvenstvu, a Gruzijci drugi poraz. Kod Mađarske je prvi strijelac bio Adam Nagy s četiri pogotka, dok su po tri dali Vince Vigvari i David Tatrai. Najbolji u redovima Gruzije bio je Besarion Ahvlediani s tri gola.

image
Božidar Vukičević/Cropix

U posljednjem trećem kolu, tijekom ponedjeljka, Mađarska će igrati protiv Italije, dok će Grčka igrati protiv Gruzije. Italija je vodeća na ljestvici sa šest bodova, po tri imaju Mađarska i Grčka, dok je Gruzija bez bodova.

Nakon velike borbe u skupini A je Španjolska svladala Crnu Goru 14-12 (4-2, 4-4, 2-3, 4-3) u susretu gdje je vodila od samog početka, ali su uporni Crnogorci prijetili sve do samog kraja. Igrač utakmice bio je odlični Alvaro Granados s pet golova, a postigao je i ključna dva u nizu čime je svoju momčad odveo na 12-10.

U nastavku subote, od 20.15 sati, igraju Hrvatska i Francuska. U posljednjem kolu, koje je na rasporedu u ponedjeljak, igrat će Španjolska i Francuska od 17.45 sati, dok ogled Hrvatske i Crne Gore počinje u 20.15 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:32