StoryEditorOCM

Nikša Brzica zaslužio pljesak, jugaši minimalno bolji od Mađara

Piše Tonči Vlašić
8. ožujka 2024. - 21:20

Nikša Brzica je bio na vratima Jug Adriatic osiguranja. Imao je 18-godišnjak ukupno šest obrana. Zaslužio je pljesak s tribina, čestitali su mu i suigrači, nema tko ga nije bodrio tijekom utakmice u njegovom europskom debiju. Pohvalio ga je i Toni Popadić, Jugov kapetan, reprezentativni vratar, koji je izvan stroja i na čije je mjesto uskočio Brzica. Izvan stroja je i Ivan Jurišić, drugi vratar, a tu ulogu je protiv Vasasa imao Antoan Špilar, koji ima 16 i po godina.

Zbog vratara bilo je straha u redovima domaćina uoči prvog poluvremena osmine finala Eurocupa, ali niti jedan primljeni pogodak ne ide na dušu jugovog vratara.

Sergi Cabanas je odigrao najbolju utakmicu u kapici Jug Adriatic osiguranja. Odličan u obrani, odličan u napadu. Četiri njegova pogotka. Jedan manje je postigao Hannes Daube, povratak u Gruž pogotkom je okrunio Jacob Merčep, pamtit ćemo i odličan potez Bogdana Djerkovića kad je okrenuo čuvara, te zakucao za 10:7.

Pamtit ćemo i kako je momčad Vjeka Kobešćaka imala vodstvo 11:7, te napad s igračem više. Na kraju su vratar Marton Levai i Gergely Zoltan Burian krivi što Jugaši na uzvrat u Budimpeštu, koji se igra u subotu, 23. ožujka, ne odlaze s većom prednošću.

Utakmica u Gružu, prva domaća Juga u nastavku klupske sezone, nakon EP-a i SP-a, počela je minutom šutnje u spomen na Iva Miloša, tajnika dubrovačkog kluba 80-ih i 90-ih, poslije službenog spikera na njegovim domaćim utakmicama, zapisničara, koji je bio i opunomoćenik HVS-a. Preminuo je 24. veljače u 79. godini života.

Jug AO – Vasas 12:11

DUBROVNIK Bazen u Gružu.

Suci: Adrian Alexandrescu (Rumunjska) i Julen Bourges (Francuska).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Brzica (6 obrana), Burđelez, Djerković (1), Lazić (1), Joković, I. Vukojević, Daube (3), Cabanas (4), Kržić, Burić (1), Merčep (1), Žuvela (1) Špilar. Trener: Vjeko Kobešćak.

VASAS: Levai (9 obrana), Rašović (2), Dedović (1), Ranđelović, Gabor, Lakatos, Dala, Burian (4), Konarik (2), Batori (1), Bedo, Batizi (1), Mizsei. Trener: Slobodan Nikić.

Igrač više: Jug AO 5/10, Vasas 7/13

Četvrtine: 2:2, 5:3, 2:2, 3:4.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:43