StoryEditorOCM
Vaterpolouz rub bazena

Jadran s lakoćom do prve polufinalne pobjede protiv Mladosti, gosti su 17 minuta ostali bez zgoditka

Piše R. R.
19. travnja 2024. - 21:49

Očekivano lako su branitelji naslova iz splitskog Jadrana u bilježili prvu pobjedu u polufinalnom srazu s zagrebačkom Mladosti, konačnih 15:5 sve govori. „Jadranaši“ su napravili prvi korak prema plasmanu u finale doigravanja našeg državnog prvenstva. U momčadi Jadrana za ovaj susret osim ozlijeđenog Luke Bukića, nije bilo australskog reprezentativca, Marcusa Berehulaka

Samo prvu četvrtinu je domaćin igrao u ‘prvoj brzini’ i kada bi se našalili, plivao leđno. Obrane gotovo da nije niti bilo, pa su „žapci“ u prvoj četvrtini zabili čak tri pogotka. U jednom trenutku su gosti i vodili 2:1, četvrtinu završili s neodlučenih 3:3.

I onda su nakon stanke se „pojavili“ i domaćini, u samo tri minute pogocima Jerka Marinića-Kragića, Tonija Radana i Lorena Fatovića stvari su postavljene na svoje mjesto, za čas je prednost otišla na 6:3. Toni Bušić je privremeno donio smanjenja zaostatka, ali su domaćini preko Zvonimir Butića sačuvali tri zgoditka prednosti.

Trebalo je zapamtiti taj gol Tonija Bušića jer „žapci“ u narednih 17 minuta od tog trenutka nisu napravili ništa u napadu, niti bili blizu da ugroze Ivana Marcelića na golu domaćina, dok je momčad sa Zvončaca serijom od šest zgoditaka zapravo zaključila cijelu priču.  

Posljednja četvrtina bila je tek prilika da se svi malo rasplivaju i sačekaju kraj susreta, deset pogodaka razlike je realno s obzirom na viđeno u bazenu. Razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi je tolika da je mogućnost za pobjedu Zagrepčana toliko minimalna, moguća ali i malo vjerojatna.

Druga utakmica ovog para, odigrat će se u Zagrebu, u subotu, 27. travnja. Ukoliko Jadran bude slavio dvokorakom će u finale, u protivnom će se grati majstorica opet u Splitu.

Semafor

Jadran – Mladost 15:5 (3:3, 4:1, 5:0, 3:1)

Split – Mali bazen na Poljudu. Suci: Maro Savinović i Jakov Blašković

Jadran: Anić, Čagalj (1), Marinić-Kragić (3), Biljaka, Butić (1), Pejković (1), Janković (2), Harkov (1), Radović (1), Vrlić (1), Fatović (1), DFužević (2), Marcelić (12 obrana), Radan (1).

Mladosti: Jurlina, J. Bušić, Bučević, Solje, Gluhaić (1), Penava (1), Koprčina (1), Rakovac (1), Mijić, Bajić, Herceg, Jajčinović, Sunara (10 obrana), T. Bušić (1)

Igrač više: Jadran 6/12, Mladost 2/7. Peterci: Jadran 2(0)

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:49