StoryEditorOCM
Tenissenzacija

Zagrepčanka usred Australije izbacila Đokovića i Srbiju, a nama je otkrila što želi raditi nakon teniske karijere

Piše Sport SD
3. siječnja 2024. - 14:37

Unite Cup je novo tenisko natjecanje koje se igra u Australiji pred početak prvog Grand Slama u sezoni. Turnir reprezentacija nastao je u suradnji ATP-a i WTA-a i trebao bi zamijeniti nekadašnje Hopman i ATP Cup. Hrvatska nije prošla u četvrtfinale za razliku od Srbije koja je na ovaj turnir došla s velikim očekivanjima, u jakom stastavu. Predvođena prvim reketom svijeta, željela ga je osvojiti, ali izbačena je već u četvrtfinalu.

Eliminirala ju je Australija. Prvo je Alex de Minaur pobijedio Novaka Đokovića (6:4, 6:4), a zatim je Ajla Tomljanović pobijedila Nataliju Stevanović (6:1, 6:1) za polufinale protiv pobjednika meča Grčke i Njemačke. "Pomela" je srpsku uzdanicu bez obzira što je tek 292. igračica na WTA ljestvici, dok je Stevanović više od sto mjesta ispred nje (WTA 184.) 

Tomljanović (30) je Hrvatica rođena u Zagrebu, ali od 21. godine predstavlja Australiju. Otac Ratko, koji joj je ujedno i trener, bivši je hrvatski rukometaš, a Ajla nam je jednom prilikom otkrila gdje se vidi nakon što ode u sportsku mirovinu.

- Moj glas možda nije najbolji na svijetu, ali kad ostvarim tenisku karijeru, onda ću biti poznata i mogu postati “performer“. Volim glazbenike koji rade šou. Ne, stvarno volim glazbu. Ne prođe mi ni dan da je ne slušam. Obožavam gledati kako ljude izvode performance. Možda mi glas nije najbolji, ali nije uopće loš.– kazala je Ajla prije nekoliko godina na turniru na Bolu. Nadodala je kako sluša i hrvatske glazbenike, a jedino što ne voli su cajke i techno.

image
Ante Cizmic/Cropix/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:08