StoryEditorOCM
Tenisvažna godina

Srbi pišu o razlogu rastanka Ivaniševića i Đokovića: Goranu je jedna stvar bila previše, sve je počelo prošle jeseni

Piše SPORT SD
27. ožujka 2024. - 14:32

Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon pet godina, a u javnost su počele izlaziti raznorazne informacije o tome što je bio mogući razlog rastanka hrvatsko-srpskog dvojca.

Kako piše Kurir, prvi razgovori o mogućem prekidu dogodili su se nakon završnog Mastersa u Torinu prošle godine. Razmišljanja o prekidu suradnje nastavljena su i nakon Australian Opena, na kojem je Jannik Sinner izbacio Đokovića u polufinalu te osvojio Grand Slam, a sve je kulminiralo Đokovićevim ispadanjem u trećem kolu Indian Wellsa.

Kurir smatra da je do razlaza došlo zbog akumuliranog zamora Ivaniševića od napornog Đokovićevog režima. Splićanin je često isticao Đokovićevu radnu etiku kao izuzetnu, a želja za stalnim napretkom srpskog tenisača uzela je svoj danak.

S obzirom na to da Đoković ove godine cilja na 25. Grand Slam naslov i olimpijsko zlato u Parizu, zbog čega mu se ona nameće kao jedna od najvažnijih u karijeri, jasno je koliko će ritam biti naporan. Bivši srpski tenisač i specijalist za parove, Nenad Zimonjić, trebao bi privremeno zamijeniti Ivaniševića, ali još nije poznato tko će trajno uskočiti umjesto legendarnog hrvatskog tenisača. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:11