StoryEditorOCM
Tenissvrgnula novaka

Ovo je žena zbog koje je Đoković izgubio finale Wimbledona: ‘To je bio njen savjet, moraš raditi što ti ona kaže‘

Piše SPORT SD
18. srpnja 2023. - 12:26

U velikoj drami na finalu Wimbledona mladi Španjolac Carlos Alcaraz je u pet setova svladao Novaka Đokovića s 1:6, 7:6(6), 6:1, 3:6, 6:4, i došao svog drugog Grand Slam naslova.

Španjolski tenisač je nakon pobjede priznao da su mu pomogli savjeti legendarne Martine Navratilove. Češka tenisačica, deveterostruka osvajačica Wimbledona koja je svojevremeno provela 332 tjedna na broju 1, svojim je detaljnim savjetima Alcarazu pomogla da dođe do pobjede.

Navratilova, koja je inače u prošlosti često kritizirala Đokovića, je savjetovala Alcaraza da koristi što više sliceova, što je Španjolac i radio, te je na kraju došao do pobjede.

"Vidio sam je kad sam izašao s terena. Rekao sam joj: ‘To je bio tvoj savjet! To je bio ključ pobjede! Pokušao sam učiniti sve što mi je rekla. Mislim, osvojila je Wimbledon devet puta, moraš slušati što god ti ona kaže. Bilo je super", zahvalio je Alcaraz  Navratilovoj nakon meča.

Navratilova se od profesionalnog igranja tenisa umirovila 2006. godine, nakon više od 30 godina na Touru, a u karijeri je osvojila 167 titula u singlu i 177 u parovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:50