StoryEditorOCM
Tenissnašli su se

Novak Đoković otkrio veliku tajnu kako je s Goranom Ivaniševićem ‘izigrao‘ suce: ‘Kada pop**diš, ne razmišljaš o tome‘

Piše Sport SD
30. listopada 2023. - 13:32

Novak Đoković trenutno je jedna od najvećih zvijezda u Parizu, gdje se sprema za Masters i trijumfalno privođenje sezonu kraju. Na pragu je 400. tjedna na vrhu ATP liste, a sve je u njegovim rukama, nakon što je Carlos Alcaraz propustio priliku ugroziti ga. 

U razgovoru za Eurosport, srpski tenisač priznao je kako je njegov trener, Goran Ivanišević, visoke klase te kako i dalje pronalazi nove načine da ga motivira, pa čak i s 24 Grand Slam trofeja u rukama.

Po dolasku u Pariz, Đoković je bio dobro raspoložen, ali je priznao da više ne voli stalna putovanja kao prije.

- I ja sam čovjek s manama. Treba mi još više dodatne motivacije danas u ovoj kasnijoj fazi karijere, nego što mi je bilo potrebno prije pet ili 10 godina. Stvari su drugačije. Moj život je evoluirao. 

Kada je riječ o motivacijama, govorilo se o Ivaniševiću. Srbin se našalio kako njegov trenerski tim nije uspio pronaći načine da iz njega izvuče ono najbolje.

image
Glyn Kirk/Afp

- Goran i ostatak tima pokušavaju pronaći nove načine kako bi me motivirali. Do sada nisu mnogo uspijevali - kroz smijeh je rekao Novak. 

Šalu na stranu, Đoković je priznao da mu je Ivanišević kao djetetu bio idol, živi dokaz da su njegovi snovi mogući. Opet šaleći se, Đoković je priznao da je ranije mogao slobodno psovati, ali sada mora biti mnogo oprezniji. 

- Vrhunski se zabavljamo, odlični smo prijatelji. Imamo profesionalan odnos. Problem koji imamo, zbog uspjeha hrvatskih i srpskih igrača u posljednjih 30-ak godina... Nažalost imamo situaciju da većina sudaca razumije psovke. Tako da se moramo malo poigrati. Koristimo sleng, stvaramo nove riječi, ali kada pop**diš, ne razmišljaš o toj maštovitosti s riječima - zaključio je trenutni prvi reket svijeta.

image
Ben Stansall/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:54