StoryEditorOCM
TenisBillie Jean King Cup

Hrvatska uvjerljivo slavila protiv Sjeverne Makedonije, te osvojila prvo mjesto i približila se odlasku u viši rang

Piše Sport SD
10. travnja 2024. - 16:54

Na turniru Druge skupine Billie Jean King Cupa hrvatske tenisačice došle su i do druge pobjede maksimalnim rezultatom te se približile odlasku u viši rang

Hrvatska reprezentacija napravila je novi korak prema plasmanu u viši rang Billie Jean King Cupa! Nakon što je Lea Bošković u prvom meču dana donijela prvi, Antonia Ružić se pobrinula za drugi bod i time našem sastavu osigurala ukupnu pobjedu protiv Sjeverne Makedonije. Bošković je sa 7:5, 6:2 bila bolja od Magdalene Stoilkovske, potom je Ružić rezultatom 5:7, 6:2, 6:2 pobijedila Linu Đorčesku, te je Hrvatska nastup u grupi A zaključila na prvom mjestu. Susret je na kraju završio rezultatom 3:0, poslije meča parova.

Bošković je protiv Stoilkovske cijelo vrijeme kontrolirala situaciju, a nije ju omelo ni kad se suparnica nakratko vraćala nakon zaostatka 2:4 u prvom te 0:3 u drugom setu. Ružić je, pak, mogla do pobjede i lakše, jer je u prvoj dionici imala 5:4, 15-40. Izgubila je taj i sljedeća četiri gema, pa je Đorčeska čak povela 7:5, 2:0. Međutim, do kraja meča Antonia je izgubila još samo dva gema.

Nakon toga uspješan je bio i par: Lea Bošković i Iva Primorac su sa 6:0, 6:0 pobijedile Ivu Danevu i Anu Mitevsku.

Da bi se plasirala u Prvu skupinu ovog natjecanja za iduću sezonu Hrvatska mora zauzeti jedno od prva dva mjesta u novoj grupi u kojoj će biti pobjednici grupa B (Litva) i C (Egipat, Gruzija ili Kosovo).

image
Saulius Cirba
image
Saulius Cirba
image
Saulius Cirba
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:14