StoryEditorOCM
TenisBilie Jean King Cup

Hrvatska svladala Egipat i osigurala povratak u Prvu skupinu, meč protiv Litvanki važan je samo zbog bodovanja

Piše Sport SD
12. travnja 2024. - 16:47

Hrvatske tenisačice igrat će sljedeće godine u Prvoj skupini Billie Jean King Cupa! Nakon osvajanja prvog mjesta u grupi A, i to bez izgubljena meča, u završnom krugu razigravanja svladale su Egipat 3:0 i na taj način osigurale promociju, bez obzira kako će završiti subotnji okršaj s Litvom.

Prvi bod ponovno je donijela Lea Bošković, koja je sa 6:1, 6:4 svladala Sandru Samir. Lea je sjajno započela meč protiv 510. igračice s aktualne WTA liste i povela 6:1, 2:0. Njena suparnica je nakon toga osvojila četiri od pet sljedećih gemova, povevši 4:3 uz servis, no do potpunog preokreta nije došlo. Lea je s tri gema u nizu zaključila meč i zadržala stopostotni učinak u Vilniusu - pobijedila je u sva tri pojedinačna, te jednom meču parova.

Antonia Ružić je odigrala sjajan meč protiv 75. igračice svijeta Maiar Sherif i došla do pobjede 6:1, 6:1. Okršaj je trajao samo 66 minuta, uz dominaciju naše tenisačice od samog početka. Ružić je na taj način zaokružila izvrstan nastup naše reprezentacije na turniru druge skupine u Vilniusu, koja za sada ima omjer pobjeda i poraza 9:0. Naime, na konačnih 3:0 protiv Litve postavile su Iva Primorac i Ružić, pobjedom 6:1, 6:2 protiv Yasmin Ezzat i Merne Refaat.

Uoči posljednjeg dana Hrvatska i Litva imaju omjer 1:0, Egipat 0:2, pa će dvoboj naših i litvanskih igračica biti važan samo zbog bodovanja za rang listu reprezentacija u ovom natjecanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:35