StoryEditorOCM
Tenisdirljiva gesta

Đoković svojim potezom izmamio suze na oči gledateljima: ‘Njegov odlazak me dotukao, htio sam mu ovako odati počast‘

Piše Vladimir Zrinjski/SN
11. rujna 2023. - 07:30

Ni pad na koljena nakon pobjede, ni dizanje trofeja, ni zagrljaj sa suprugom Jelenom. Nijedan od tih trenutaka nakon Đokovićevog osvajanja US Opena nije se mogao mjeriti s onim kad je odlučio odati počast Kobeu Bryantu.

Nekoliko minuta nakon što je pobijedio Daniila Medvedeva (6:3, 7:6, 6:3) i osvojio svoj 24. Grand Slam, srpski tenisač skinuo je majicu i otkrio da ga je posvetio svojem velikom prijatelju koji nas je napustio prije gotovo četiri godine, pišu Sportske novosti.

U trenutku dok se čekalo podizanje trofeja i dok su svi pripremili mobitele da zabilježe antologijski trenutak, simbolika nije mogla biti veća. Naslov broj 24 za broj koji je Mamba nosio na dresu.

- Palo mi je na pamet prije otprilike sedam dana, ali nikome nisam govorio. Pomislio sam da bi bilo lijepo to učiniti ako dođem u šansu osvojiti turnir. Onda sam prije koji dan zamolio prijatelje da mi pomognu otisnuti majicu - počeo je Đoković i izazvao gromoglasan pljesak tribina Arthur Ashea.

image
Matthew Stockman/Getty Images Via Afp

Prisjetio se svojeg prijateljstva s velikanom svjetske košarke.

- Često smo znali pričati o pobjedničkom mentalitetu, pogotovo mi je to puno značilo u trenucima kad sam bio ozlijeđen i trudio se vratiti na vrh. Kobe je bio jedan od onih na koje sam se najviše oslanjao, uvijek je bio dostupan za savjet i podršku. Ono što se dogodilo s njegovim iznenadnim odlaskom jako me dotuklo. Postao je legenda Lakersa i košarke i pomislio sam da bi ovo bio simboličan način da mu odam počast - objasnio je Srbin.

image
Matthew Stockman/Getty Images Via Afp
image
Matthew Stockman/Getty Images Via Afp
image
Sarah Stier/Getty Images Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:12