StoryEditorOCM
Strani nogometOtvorilo mu se

Zamjena za Ivanušeca? Odlična uvertira pred ključne utakmice Hrvatske, važan Dalićev adut zabio prvi klupski gol sezone

Piše F. V.
24. rujna 2023. - 18:00

Mario Pašalić zabio je prvi klupski pogodak sezone, drugi ukupno, u 2:0 pobjedi Atalante nad Cagliarijem u Bergamu. Pašalić je u igru ušao u 68. minuti susreta, umjesto Ademole Lookmana, a samo osam minuta kasnije zabio je na asistenciju Kolumbijca Luisa Muriela. Iskosa s lijeve strane izišao je pred vratara pa od suprotne vratnice loptu poslao u mrežu.

Gol Pašalića pogledajte OVDJE.

Pašalić je ove sezone dijelom pao u drugi plan u Atalanti, ima manju minutažu nego prethodnih sezona. U pet dosadašnjih kola Serie A ovo mu je bio treći nastup, ali samo je jednom bio u početnoj postavi. Ni u jedinom dosad odigranom susretu svoje momčadi u grupnoj fazi Europske lige protiv poljskog Rakowa nije bio starter, već je ušao s klupe. No, i ovu manju minutažu je bivši igrač Hajduka u ovom susretu vrlo dobro iskoristio.

Odlična je ovo uvertira pred skorašnji nastavak kvalifikacija za Euro 2024. godine. Hrvatska će 12. listopada na novoj Opus Areni u Osijeku ugostiti Tursku (čeka se odluka UEFA o kazni, igra li se s publikom ili ne). Tri dana kasnije izabranici Zlatka Dalića bit će gosti Walesa u Cardiffu. Poslije ozljede Luke Ivanušeca koji je zbog dobre forme u zadnje vrijeme bio starter u izabranoj vrsti moguće je da baš Pašalić sada dobije veću minutažu u reprezentaciji. U oba rujanska susreta kvalifikacija protiv Latvije u Rijeci (trijumf 5:0) i Armenije u Erevanu (slavlje 1:0) Pašalić je ulazio s klupe, a na Rujevici je i zabio posljednji pogodak.

Poslije pet odigranih kola Serie A Atalanta ima tri pobjede i dva poraza.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 10:14