StoryEditorOCM
Strani nogometveliko pojačanje

Više je koštao transfer Vuškovića nego cijela momčad njegovog novog kluba, a on sam vrijedi skoro kao svi oni

Piše Sport SD
31. siječnja 2024. - 20:35

Novi korak u karijeri talentiranog stopera Luke Vuškovića bit će poljski Radomiak Radom. Da će mu Tottenham potražiti novu stanicu za razvoj znalo se i prije ove zime, a samo se čekalo ime kluba u kojem će se jedan od najvećih talenata Hajdukove škole brusiti.

Kao što je poznato, Vušković prije veljače 2025. godine, tj. 18. rođendana ne može preseliti u London pa mu je Tottenham potražio sredinu u kojoj će kontrolirati razvoj svoje investicije. Poljski klub član je Ekstraklase nakon 36 godina izbivanja od sezone 2020./2021., a po godini osnutka stariji su za jedno ljeto od Hajduka.

Osnovani su 1910. kao sportski kolektiv pet sekcija u kojima su bili nogomet, biciklizam, tenis, klizanje i gimnastika, a igraju na stadionu Braci Czachorów koji broji 8.800 mjesta i nakon rekonstrukcije koja je počea 2017. imat će 15.000 mjesta.

Vuškoviću će na stoperskim pozicijama u novom klubu konkurenciju činiti četiri stopera – Brazilac s talijanskom putovnicom Raphael Rossi (33), Poljak Mateusz Cichocki (32), Portugalac Pedro Justiniano (23) te Francuz Mike Cestor (31). Zanimljivo je da nijedan od njih po Transfermarktu nije ni blizu vrijednosti Luke Vuškovića kojeg se cijeni na 7 milijuna eura, a njegove nove kolege na stoperskim pozicijama zajedno pizaju 1,15 milijuna eura.

Još zanimljiviji podatak kad je lova u pitanju je da cijela momčad vrijedi po TM-u tek 2,98 milijuna eura više od Vuškovića. Interesantno je i da je po informacijama engleskih medija Tottenham njegov transfer koštao 14 milijuna eura što je četiri milijuna više od vrijednosti cijele momčadi Radomiaka.

U svakom slučaju Vušković će biti i više nego vrijedno pojačanje za poljsku momčad, a Radom tek jedna od stanica za razvoj iz velikog talenta u velikog igrača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 09:21