StoryEditorOCM

Podatak koji intrigira, Atalanta je najvećeg Dinamovog talenta pratila još 2017., a sada ga planiraju konačno i dovesti

Piše Sport SD
15. studenog 2023. - 15:05

Veliki udarac proteklog ljeta zadali su Dinamu odlasci reprezentativaca Dominika Livakovića, Josipa Šutala i Luke Ivanušeca. Adekvatnu zamjene nisu još pronašli za ovaj trojac, veći pomak u rezultatima nije donio ni povratak kapetana Arijana Ademija, a već se sprema potencijalni novi veliki udarac za momčad Zagrepčana kad su u pitanju odlasci.

Nije tajna da je talent Martina Baturine prepoznat diljem Europe i kad je mladi veznjak bio u mlađim kategorijama, a cijenu mu diže i potencijalni debi za reprezentaciju koji bi mogao ostvariti u jednoj od iduće dvije kvalifikacijske utakmice Vatrenih. Statistika mu nije jača strana ove sezone, no njegov talent pokazao se neosporan od prelaska iz juniorskog u seniorski nogomet. Predviđaju mu neki i da će biti nasljednik Luke Modrića, no daleko je još 20-godišnji veznjak od tih razina.

Ipak, Transfermarkt ga cijeni na 15 milijuna eura, a čini se da je do tog iznosa za njegov transfer spremna ići i Atalanta. Naime, prema pisanju La Gazzette dello Sport u bliskoj budućnosti u Serie A bi moglo stići nekoliko talentiranih igrača, a među njima bilježe i interes kluba iz Bergama za Baturinu. Kako navode, u Atalanti još nisu sigurni jesu li spremni dati za Dinamovog veznjaka između 12 i 15 milijuna eura. Zato se ograničavaju još uvijek na praćenje razvoja Baturine.

image

Martin Baturina

Nera Šimić/Cropix

Ako se odluče u Bergamu da je spreman za taj iskorak ove zime i dođe do transfera, bez obzira na moguću zaradu, njegov odlazak bio bi novi udarac za ambicije Dinama. Zanimljivo je i da se Atalanta spominjala u kontekstu Baturine 2017. godine, točnije u kontekstu braće Baturina (Martina, Marina i Roka) kad se već pretpostavljalo da će Matini sinovi iz RNK Splita, u koji su otišli 2015. nakon razlaza s tadašnjom upravom Hajduka, uputiti se prema Maksimiru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:42