StoryEditorOCM
Strani nogometništa od njega

Mlada zvijezda ipak odbila Hrvatsku: ‘Ni u jednom trenutku nije bilo dileme, želio sam isključivo dres Srbije‘

Piše Sport SD
10. listopada 2023. - 16:07

Petar Ratkov mogao bi debitirati za reprezentaciju Srbije koja u subotu gostuje u Mađarskoj, a tri dana kasnije dočekuje Crnu Goru u skupini G kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Ratkov je ljetos u transferu vrijednom pet milijuna eura prešao iz TSC Bačke Topole u RB Salzburg. Dvadesetogodišnji nogometaš rođen je u Beogradu, ali mu je majka Hrvatica pa preko nje ima i hrvatsko državljanstvo, dok na temelju očeva bugarskog podrijetla može igrati i za tu reprezentaciju.

Hrvatski nogometni savez pokušao ga je privoljeti da zaigra za "vatrene" nakon što je zabijao za mlade srpske sastave. Međutim, Ratkov je prihvatio poziv izbornika Dragana Stojkovića.

Uoči kvalifikacijskih susreta s Mađarskom i Crnom Gorom dao je intervju za srpski nogometni savez.

- Nevjerojatan osjećaj. Našao sam se u društvu igrača koje sam donedavno pratio na televiziji. Ni u jednom trenutku nije bilo dileme, želio sam isključivo dres Srbije i želja mi se ostvarila. Imao sam veliku podršku obitelji. Čekao bih i dulje da je trebalo. Sada sam tu, dat ću sve od sebe kako bih doprinio svojoj reprezentaciji, rekao je Ratkov, koji zbog ozljede nije mogao igrati protiv Litve (3:1) i Mađarske (1:2).

Ratkov je u premijernoj sezoni u Salzburgu dosad upisao osam nastupa i postigao jedan gol. Potpisao je ugovor do 2028., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na osam milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:24