StoryEditorOCM
Strani nogometKralj kaosa

Luđe ne može! U 20 godina otkad se vodi evidencija ovo se još nije dogodilo. Lako je zabit‘ četiri gola, aj pogodi...

Piše Frane Vulas
31. siječnja 2024. - 23:52

Napadač Liverpoola Darwin Nunez upisao je neslavan rekord. U utakmici Premiershipa u kojoj je Liverpool na svom Anfieldu deklasirao Chelsea 4:1 urugvajski reprezentativac je čak četiri puta pogodio okvir gola! To se do večeras još nije dogodilo u dva desetljeća otkad se ta evidencija vodi, od sezone 2003/04. Nikada prije u tom periodu jedan igrač na istoj utakmici nije četiri puta pogodio okvir gola.

Na početku prvog poluvremena Nunezove udarce iz igre je vratar Chelseaja Đorđe Petrović dvaput odbio u okvir gola, jednom u gredu, pa potom i u stativu. A onda je u samom finišu prvog dijela i s bijele točke Urugvajac pogodio okvir gola. Prevario je Petrovića koji je pogriješio stranu, ali je Nunezov penal nekim čudom opet završio na okviru gola.

U nastavku utakmice je ipak Nunez malo ‘popustio‘. Samo je još jednom pogodio okvir gola, glavom u završnici utakmice. Dijelom se iskupio asistencijom za četvrti gol Liverpoola koji je zabio Kolumbijac Luis Diaz. Bez obzira što je imao nevjerojatnu ‘pegulu‘, opet je Nunez odigrao vrlo dobru utakmicu, kao i većinu njih ove sezone. Još kada bi malo podesio nišanske sprave...

U ovoj sezoni je Nunez uvjerljivi rekorder Premiershipa po broju udaraca u okvir gola. U ovoj sezoni Premiershipa Nunez je devet puta pogodio okvir gola, a najbliža pratnja po službenoj evidenciji koju vodi liga tek triput. Više je puta Nunez pogodio okvir gola u jednom susretu, nego najbliža mu pratnja cijele sezone.

image
AFP

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 06:08