StoryEditorOCM
Strani nogometJasan stav

Izbornik Engleske Gareth Southgate spreman je napraviti nevjerojatan potez, veliku zvijezdu neće voditi na Euro

Piše R. R.
16. travnja 2024. - 21:43

Izbornik reprezentacije Engleske Gareth Southgate ima zaista impresivan napadački arsenal pred Europsko prvenstvo, pa mu neće pasti tako teško riješiti se igrača koji su u slaboj formi.

Prvi kandidat za ispadanje iz reprezentacije je Marcus Rashford, 26-godišnja zvijezda Manchester Uniteda igra očajnu sezonu i neće biti nikakvo iznenađenje ako ga Southgate izostavi s popisa.

- Marcusu Rashfordu je kazano da mu je mjesto u reprezentaciji za Europsko prvenstvo ozbiljno ugroženo. Razlog su brojne opcije koje izbornik Southgate ima na raspolaganju u ovom trenutku - navodi Mirror.

Naravno, i Rashfordova forma je kriva za ovakvu situaciju, potpuno se utopio u sivilo „crvenih vragova“ koji igraju još jednu veoma skromnu sezonu. Uz to Rashford igra zaista slabo, učinak od osam golova i pet asistencija u 39 utakmica izuzetno loš za igrača njegovog kalibra. To bi ga na kraju moglo skupo stajati. Izostanak s popisa putnika u Njemačku bio bi zaista žestok udar na njegovu karijeru od koje se očekivalo mnogo više.

Realno gledajući Englezi trenutno imaju veći broj napadača koji su u boljoj for-mi od Rashforda i ako se nešto značajno ne promijeni u narednih mjesec dana, Gareth Southgate će donijeti neophodnu odluku.

„Gordi albion“ bi u Njemačkoj mogao raspolagati zaista spektakularnim napa-dom od kojeg će se tresti svi suparnici. San Engleza je naravno osvajanje titule prvaka. Na domaćem terenu su prije tri godine bili blizu, ali na kraju su nakon duela s Talijanima u suzama napustili Wembley.

Sada se ponovo ide na titulu. Napad reprezentacije obećava vrhunsku realizaciju, a među onima koji će gotovo sigurno igrati u Njemačkoj su Harry Kane, Phil Foden, Cole Palmer, Ollie Watkins, Bukayo Saka, Jude Bellingham... Od Rashforda bolju sezonu imaju i Jarrod Bowen, Eberechi Eze, tu su još Ivan Toney i Anthony Gordon i situacija za napadača Manchester Uniteda je izuzetno teška.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:57