StoryEditorOCM
Strani nogometSjajan posao

Govorili su mu u Barceloni da je zalutao na veliku scenu: tri godine kasnije i njima će donijeti finu zaradu

Piše R. R.
13. svibnja 2023. - 06:45

Jean-Clair Todibo mogao bi u narednim mjesecima napraviti još jedan veliki transfer. Stoper Nice igra fantastično i to bi mu moglo donijeti transfer u engleski Premiership. Newcastle, Manchester United i Liverpool prate igre francuskog stopera i spremni su ga dovesti u svoje redove. Naravno i platiti 45 milijuna eura za usluge ovog 23-godišnjaka. Odlazak u Premiership bio bi još jedan veliki transfer za ovog defanzivca koji je jedno vrijeme bio član Barcelone. Ipak, na Camp Nou su smatrali da je zalutao na veliku scenu i jedva su ga se čekali riješiti.

Todibo je krajem siječnja 2019. godine stigao u Barcelonu. Međutim, nikada nije dobio pravu šansu za dokazivanje u katalonskom klubu, pa su uslijedile posudbe u Schalke, Benficu i Nicu, koja u lipnju  2021. godine pravi odličan potez i za 15 milijuna eura otkupljuje njegov ugovor.

Sada će ga prodati za mnogo veću svotu. Klubovi iz Premiershipa spremne su ga dovesti u svoje redove i vidjet ćemo gdje će ovaj 23-godišnji štoper na kraju završiti. Treba istaći da se pored engleskih klubova s ovim igračem povezuje i PSG koji se želi bazirati na francuskim nogometašima i Todibo je jedna od opcija za defanzivni red Parižana u narednoj sezoni.

Todibo je ove sezone nastupio 36 puta za Nicu u svim natjecanjima, ubilježio je 93 nastupa i postigao je dva pogotka.

Francuski defanzivac imao je zanimljivu izjavu po odlasku iz Barcelone. Tvrdi kako na treningu katalonskog kluba nitko nije smio dotaknuti Lionela Messija.

Možda zvuči bizarno, ali to je istina. On je najveći nogometaš svih vremena i nismo ga željeli ozlijediti - rekao je Todibo.

Napomenimo i to da od prodaje ovog stopera Barcelona ima 20 posto od ukupnog transfera. Odlično za „jedan promašaj“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:16