StoryEditorOCM
Strani nogometpobratime mio

Ivana Leku su svi zaboravili, a sad bi trebao zamijeniti trenera kojemu je ovog ljeta ‘uvalio‘ igrača Rijeke

Piše Sport SD
4. prosinca 2023. - 13:19

Dok Hajduk na krilima Mislava Karoglana leti, nekako se već zaboravilo na Ivana Leku. Koji Leko? A nema tome dugo da je bio tu, kao velika, kapitalna želja predsjednika Hajdukove uprave Lukše Jakobušića. No, Leko nije odradio posao onako kako se očekivalo i sada Karoglan gazi, a on traži drugi posao.

Prema pisanjima belgijskih medija Leko je jedan od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje klupe KVC Westerloa. Taj se belgijski klub razišao sa Jonas De Roeckom koji je za kormilom kluba od srpnja 2021. Prema pisanjima portala ‘Voetbalbelgie‘ tri su kandidata za upražnjeno mjesto, Bernd Hollerbach, Ivan Leko i Yves Vanderhaeghe.

Zanimljivo, Leko je proteklog srpnja govorio baš o sada već bivšem treneru Westerloea koji je od njega tražio savjete o tadašnjem igraču Rijeke Matiji Friganu.

- Imaju odličnog trenera, moje je godište, pitao me za Frigana prije par tjedana. Vjeruju da je pravi igrač. Želim mu puno sreće, neka bude maksimalno ozbiljan. Ako se tamo uspije dokazati, za njega su otvorena vrata liga petice - govorio je tadašnji trener Hajduka.

Ivan Leko desetak godina je igrao u Belgiji, a kao trener afirmirao se na klupi Club Bruggea, a vodio je i Oud-Heverlee Leuven te Antwerp i Sint-Truiden. Westerlo je trenutno 15. na tablici, predzadnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:16