StoryEditorOCM
Rukometpokrenut postupak

Savez se oglasio nakon skandala u Našicama: Vujoviću prijeti kazna, Bezjak suspendiran do konačne odluke

Piše Sport SD
9. travnja 2024. - 17:53

Dan nakon što su stigla izvješća službenih osoba s prekinutog susreta Nexe – Zagreb, temeljem čl. 102 propozicija natjecanja Hrvatskog rukometnog saveza povjerenik za natjecanje Ante Ančić, podnio je zahtjev za pokretanjem stegovnog postupka protiv igrača Nexea Marka BezjakaAndraža Velkavrha i trenera Veselina Vujovića, stoji na službenoj stranici HRS-a, dok u nastavku piše:

"Kao što stoji u izvješću: ‘U 29:53 minuti došlo je do prekida radi izvođenja udarca sa 7 metara u korist domaće momčadi. Tijekom pauze, delegat utakmice gosp. Anto Josić ustao je sa svojeg delegatskog mjesta kako bi upozorio suce utakmice o dodatnoj kazni za igrača RK Nexea Marka Bezjaka. Prilikom izlaska igrača Marka Bezjaka s terena, rečeni igrač je namjerice ramenom u predjelu ramena i leđa udario delegata utakmice gosp. Antu Josića. Delegat utakmice gosp. Anto Josić je nakon opisanog udarca pao na parket dvorane, a nakon što je imenovani delegat odveden s terena gdje mu se pružala medicinska pomoć, pola sata nakon prekida utakmice suci su u suglasju s delegatom gops. Josićem donijeli odluku o trajnom prekidu utakmice, upravo zbog napada na službenu osobu.‘

Uz zahtjev za stegovni postupak, važno je spomenuti da je Marko Bezjak suspendiran na 30 dana, odnosno da dana donošenja konačne odluke stegovnog suca", stoji u objavi HRS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:38