StoryEditorOCM
OstaloISPRED KUĆNOG PRAGA

Strava u Australiji, ubijena višestruka olimpijka. Autom je pregazio njezin suprug, svjetski prvak

Piše Darko Drmić/SN
31. prosinca 2023. - 17:11

Australac Rohan Dennis (33), vrhunski biciklist, osvajač velikih medalja i dvostruki svjetski prvak u kronometru, uhićen je i optužen za smrt svoje supruge Melisse Hoskins (32), višestruke olimpijke i četvrtoplasirane s Igara u Londonu 2012. Stravičnu vijest prenijeli su svi veliki australski mediji, pišu Sportske novosti.

"Nešto poslije 20 sati u subotu, 30. prosinca, policija i hitne službe pozvane su na Avenel Gardens Road nakon dojave da je ženu udario auto. Žena iz Medindieja zadobila je ozbiljne ozljede i prevezena je u bolnicu Royal Adelaide. Nažalost, preminula je u bolnici preko noći. Policajci su stigli na mjesto događaja zajedno s detektivima kako bi utvrdili okolnosti incidenta. Vozač je poznat ženi. Nakon istrage, 33-godišnji muškarac iz Medindieja uhićen je i optužen za ubojstvo nemarnom vožnjom", stoji u policijskom priopćenju.

image

Rohan Dennis

Fabrice Coffrini/Afp

Mediji u Australiji pišu da je Dennis upravljao vozilom kojim je udarena njegova supruga, samo nekoliko metara ispred njihove obiteljske kuće u Adelaideu. Pušten je uz jamčevinu te se mora pojaviti pred prekršajnim sudom u Adelaideu 13. ožujka.

Dennis je bio dvostruki svjetski prvak u cestovnom biciklizmu puta te ima srebrnu i brončanu medalju sa Olimpijskih igara. Ranije ove godine najavio je svoje povlačenje iz profesionalnog biciklizma.

Hoskins je osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u biciklizmu na stazi 2015., oborivši pritom svjetski rekord, te se također dva puta natjecala na Olimpijskim igrama. Za dlaku joj je izmakla medalja u Londonu 2012. Par se vjenčao 2018. godine te imao dvoje djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:09