StoryEditorOCM
Ostaloništa nije slučajno

Poznata glumica Splitom trčala u Mišinoj majici, sada ima na tisuće sljedbenika, otkrila nam je kako je sve krenulo

Piše Iva Majić
16. veljače 2024. - 13:35

Nerijetko svjedočimo kako brojne poznate ličnosti svojim primjerom pozitivno utječu na druge, a jedna od takvih je i Ecija Ojdanić. Nekima poznata s kazališnih dasaka, drugima pak s filmskih i malih ekrana, svakako jedna od hrvatskih poznatijih glumica koja zadnjih godina motivira ljude na trčanje.

- Puno njih mi pišu kako sam ih baš ja motivirala da krenu trčati, to je pozitivna strana javnog aspekta mog života – započelo je Ecija te objasnila kako je krenula zaluđenost.

Ništa nije slučajno

- Trčanje je ušlo u moj život prije osam godina. Sasvim slučajno, ali ništa nije tako. Naime, ja sam prestala pušiti i od straha da se ne udebljam sam počela trčati, a u početku mi je to bilo jedna nemila sportska aktivnost, ali je s obzirom na moj radni ritam i putovanja bilo najzgodnije.

Pola godine nisam ga podnosila, ali nisam ni odustajala– dodala je poznata glumica te nastavila:

- Jedna prijateljica mi je poklonila startni broj za utrku ‘Zagrebački cener’ i tu sam doživjela potpunu inicijaciju. Osjetila sam tu zajedničku energiju, ludilo koje se rodi za vrijeme utrke. Ta količina endorfina, hormona sreće u ogromnim količinama... Tako sam se zarazila i od tada kontinuirano trčim već osam godina – objasnila je Ojdanić koja napominje kako ipak nikad niste sami u ovoj priči.

- Trčanje više doživljavam kao natjecanje sa samom sobom i koliko god to izgledalo kao nekakav usamljenički sport, kod rekreativnog trčanja ljepota leži baš u tom osjećaju zajedništva, u bodrenju, u tome da niste sami na utrci, a taj osjećaj zajedništva za vrijeme utrke je prekrasan.

Upravo jedan takav događaj nas uskoro očekuje u gradu pod Marjanom, jer još nas manje od deset dana dijeli od početka Splitskog maratona. Zbog čega je toliko poseban i zašto ga svi hvale, objasnila nam je Ecija.

image

Tom Dubravec/Cropix

Tom Dubravec/Cropix

Prekrasan doživljaj

- Nažalost ove godine ne trčim Splitski maraton. Spriječena sam zbog posla, što mi je iznimno žao, ali evo već sam si stavila u kalendar za 2025. Vezana sam za Splitski maraton, to mi je bio prvi polumaraton, prva duža disciplina koju sam istrčala. Ova utrka je specifična, jer osim što trčimo po najljepšem gradu na svijetu, odlična je i zbog fenomenalne atmosfere.

Primjerice, mi u Hrvatskoj se baš ne možemo pohvaliti s mnogobrojnom publikom na stazi, osim u Splitu. Dakle, osim prekrasnog i raznolikog krajolika, tu je i fantastična atmosfera, koja se može vidjeti još samo u nekim europskim gradovima – rekla je te pozvala druge da ne propuste to iskustvo:

- Pozivam sve koji još nisu kupili startnine da dođu jer je to jedan prekrasan doživljaj.

Neće je biti u Splitu, ali Ojdanić se sprema za jedan veći pothvat, pa evo još malo motivacije onima koji se plaše prijaviti.

- Trčim u Slavonskom Brodu na Poloju, 2. ožujka prvi ultramaraton od 50 kilometara. To je moj sljedeći korak dalje... - zaključila je poznata glumica. Pa ako može ona, možete i vi u Splitu 25. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:28