StoryEditorOCM
Ostaloeuropske igre

Filip Mihaljević pobijedio u bacanju kugle, Hrvatska ostala u drugoj diviziji

Piše Hina
22. lipnja 2023. - 22:02

Hrvatska atletska reprezentacija osvojila je deveto mjesto među 16 ekipa u diviziji 2 na Ekipnom prvenstvu Starog kontinenta koje se održava u sklopu Europskih igara u Poljskoj i time se zadržala u drugom jakosnom razredu.  

Posljednjeg, trećeg dana ekipnih natjecanja u divizijama 2 i 3, najbolje rezultate od hrvatskih predstavnika ostvarili su Filip Mihaljević, koji je pobijedio u bacanju kugle s hicem od 21,33 metra, te Sara Kolak, koja je sa svojim najboljim rezultatom u ovoj godini (59,62 m) osvojila treće mjesto u bacanju koplja zaostavši 2,76 m za pobjedničkim hicem Latvijke Line Muze.

Valja izdvojiti i osobni rekord Klare Andrijašević (4:17.91 minuta) u utrci na 1500 m, što joj je donijelo ukupno osmo mjesto.

Hrvatska je natjecanje završila s 301,5 bodom, a osmoplasirana Slovačka je imala pola boda više. Pola boda je odlučivalo i o plamanu u najviši rang natjecanja, koliko je nedostajalo četvrtoplasiranoj Sloveniji (372 boda) da se nađe u atletskoj eliti.

Mađarska (456,5 bodova), Ukrajina (435,5) i Litva (372,5) prelaze u viši rang, dok će u treću diviziju preseliti Island, Luksemburg i Moldavija.

Plasman iz treće u drugu diviziju u Poljskoj su izborile reprezentacije Republike Irske, Austrije i Izraela.

Od petka do nedjelje za naslov ekipnog prvaka Europe borit će se reprezentacije Belgije, Češke, Finske, Francuske, Grčke, Italije, Nizozemske, Njemačke, Norveške, Poljske, Portugala, Španjolske, Švedske, Švicarske, Turske i Velike Britanije. 

Mihaljević: Zadovoljan sam rezultatom i pobjedom

Hrvatski rekorder i europski prvak Filip Mihaljević pobijedio je u bacanju kugle hicem od 21,33 metra, dok je olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak sa svojim najboljim rezultatom u sezoni (59,62 m) osvojila treće mjesto, a Hrvatska je među 16 reprezentacija osvojila deveto mjesto.

- Zadovoljan sam sa nastupom. Treniralo se dosta jako i ovo smo natjecanje odredili kao generalnu pripremu za Svjetsko prvenstvo, jer je bio sličan pristup u svemu, tako da zadovoljan sam rezultatom i pobjedom. Velikih 16 bodova za Hrvatsku, tako da skinemo malo tereta s ovih mlađih i da idemo dalje u sezonu. Čeka nas Ostrava u utorak i Dijamantna liga u petak, tako da se sad punom parom spremamo i radimo na još boljim nastupima - izjavio je Filip Mihaljević.

Zadovoljna je svojim nastupom bila i Sara Kolak.

- Prve tri serije sam slabije krenula, ali jako sam zadovoljna kako sam nastavila i da sam našla način kako da napravim bolje. To je jedan veliki korak naprijed, moj rezultat sezone i normalno bodovi za reprezentaciju. Stvarno je bilo fenomenalno natjecati se za reprezentaciju, posebno i drugačije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:14