StoryEditorOCM
Košarkabogdanović briljirao

Srbija sjajnom partijom srušila favoriziranu Kanadu i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva

Piše Hina
8. rujna 2023. - 12:45

Košarkaši Srbije prvi su finalisti Svjetskog prvenstva nakon što su u Manili, u polufinalnom susretu, bili bolji od Kanađana 95-86 (23-15, 29-24, 23-24, 20-23).

Srbija je bolje otvorila utakmice te je na tom tragu dobila prvih deset minuta igre s 23-15. U drugoj četvrtini još je Srbija pojačala i dotad odličnu obranu. Napadački su Kanađani bili bezidejni, a u srpskom napadu posebno je dominirao Bogdan Bogdanović.

Sredinom druge četvrtine Srbija je po prvi puta imala deset poena prednosti (35-25), a Bogdanović je dotad ubacio 13 poena. Primjerice, s druge strane, najbolji igrač Shai Gilgeous-Alexander je prvu četvrtinu završio bez poena.

Održavala je potom Srbija vodstvo od deset poena prednosti, ali pad u njenoj igri se osjetio početkom treće četvrtine. I Kanađani su došli do zraka u tom dijelu igre, ali nisu uspjeli na pravi način iskoristiti pad suparnika. Spustila je Kanada donekle zaostatak, ali krajem treće četvrtine ponovno je proradio dalekometni šut srpskih košarkaša što je bilo dovoljno za novi bijeg.

Povela je tako Srbija početkom zadnje četvrtine 80-63 i u tim je trenucima igrala u najvećoj mogućoj brzini. Sve do kraja Srbija nije pružila ni najmanju šansu suparniku, a Kanada, koja je u svakom smislu cijelu utakmicu bila nekoliko koraka iza Srbije, morat će se zadovoljiti utakmicom za treće mjesto.

S 23 poena Bogdanović je bio prvi srpski strijelac uz 3-4 za tri poena, a tome je dodao četiri skoka i tri asistencije. Ognjen Dobrić je ubacio 16 koševa, a Marko Gudurić 12 uz 3-5 za tri poena. Nikola Milutinov je dao 16 poena i imao 10 skokova.

Kod Kanade je najbolji bio RJ Barrett s 23 poena, dok je Dillon Brooks ubacio 16 koševa.

U nedjeljnom finalu Srbija će u borbi za zlato igrati protiv pobjednika drugog polufinalnog susreta u kojem se sastaju SAD i Njemačka. Taj je polufinalni dvoboj na programu u petak, od 14.40 sati.

image
Jam Sta Rosa/Afp
image
Jam Sta Rosa/Afp
image
Sherwin Vardeleon/Afp
image
Sherwin Vardeleon/Afp
image
Sherwin Vardeleon/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:10