StoryEditorOCM
Košarkanakon dvije godine

Predsjednik Alkara podnio neopozivu ostavku: ‘Ova dužnost nespojiva je s poslom koji obavljam‘

Piše Mišo Gulić
12. kolovoza 2023. - 13:04

Denis Bobeta podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika KK Alkar, klub je objavio putem društvenih mreža. Usto, iz kluba je otišao i trener Zdravko Vučković.

Prije otprilike dva tjedna održana je Skupština Alkara na kojoj je, između ostalog, bilo najavljeno i imenovanje novog predsjednika Kluba, no kako je to propalo reizabran je Denis Bobeta.

U međuvremenu je dogradonačelniku Bobeti zbog privatnih obveza i funkcije koju obnaša u Gradu postalo nemoguće biti na te dvije funkcije te je putem objave na društvenim mrežama objelodanio svoju odluku:

"Poštovani/e;

Ovim putem objavljuje da od danas podnosim neopozivu ostavku na časno mjesto predsjednika Košarkaškog kluba Alkar. Bio sam više od dvije godine u ulozi predsjednika “najvećeg malog kluba na svijetu”, te zahvaljujem svima na ukazanom povjerenju.

Najveći razlog ovako nagle ostavke je privatne naravi, ali i nespojive dužnosti s poslom kojeg obavljam a za koji me je narod izabrao. Stoga se nadam da će se naći i više nego dostojna zamjena i da će Alkar nastaviti još boljim putem razvoja kluba i popularnosti sporta u Sinju.

Ne bojim se za Alkarevu budućnost jer ima dovoljno ljudi koji vole klub i koji bi rado sudjelovali u izgradnji još stabilnijeg premijerligaša. Alkaru ću biti uvijek na dispoziciji kao i ostalim našim sportašicama i sportašima. Ostat ću i dalje vjerni član kluba i svojim sudjelovanjem u radu pridonositi ostvarenju zajedničkih ciljeva", stoji u objavi.

Također smo doznali kako je na kraju propao usmeni dogovor koji je klub postigao s trenerom Zdravkom Vučkovićem vezano uz nastavak suradnje. Naime, dogovor je postignut usmenim putem, a sve je amenovala i Uprava na nedavno održanoj Skupštini.

No, kada je sve trebalo staviti “na papir” došlo je do određenih neslaganja tako da sada uz predsjednika Alkaru valja naći i trenera. Podsjetit ćemo i kako je trenerski dvojac Luka Žitko i Zdravko Vučković Alkara preuzeo na proljeće u prilično teškoj situaciji, ali i kako su doteglili do izravnog opstanka u trenutcima kada je bio bliže direktom ispadanju nego direktnom ostanku u ligi.

Isto tako, s Lukom Žitkom bi se po najavama trebala nastaviti suradnja nakon što Žitko odradi svoje privatno-poslovne obveze. Hoće li to biti u funkciji prvog trenera ili pomoćnika, to ostaje da vidimo. Alkar je krenuo s priprema za novu sezonu, baš ih je Vučković poveo, ali sada do daljnjega to će činiti Dino Erceg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:34