StoryEditorOCM
Košarkaiznad obruča

Legendarni Slovenac izabrao najboljih pet Europljana u NBA ligi, ugurao jednog Hrvata, mnogi će se iznenaditi

Piše Sport SD
25. travnja 2024. - 16:50

Slovenski košarkaš Goran Dragić tijekom gostovanja u podcastu kod nekadašnjih suigrača iz Miamija Udonisa Haslema i Mikea Millera govorio je o raznim temama, ali su ipak prevladale one košarkaške. Vječna tema je naravno reprezentacije nekadašnje države, kako bi izgledala 90-th godina, ali i danas da ta država postoji.

- Zamislite nekada tu momčad: Dražen, Kukoč, Dino Rađa, Vlade Divac... Čak i sada kada bi ta država postojala imali bismo Luku, Jokića, Vučevića, Bogdanovića, to bi bilo... - rekao je Goran Dragić, a Haslem ga je prekinuo:

- Bili bi ozbiljni, bilo bi zabavno za gledanje!

- Mogli bismo da igramo protiv vas - uzvratio je Dragić koji je godinama s uspjehom nastupao za Sloveniju, a najveći uspjeh mu je zlato s Europskog prvenstva 2017. godine poslije pobjede nad Srbijom u finalu.

Neizbježno je bilo i sastavljanje najbolje NBA petorke od igrača koji nisu Amerikanci. Dragić se nije dao zbuniti i krenuo je ovim redom: Toni Parker, Luka Dončić, koga je s playa "pomakao" na „dvojku“, Toni Kukoč, Dirk Nowitzki i Pau Gasol. Goranove misli prekinulo je pitanje:

- Gasol ispred Jokića?! - i opći smijeh u studiju.

- Ako stavim Jokića na „peticu“... OK, stavljam Jokića na poziciju centra, ali onda na "četvorci" moram birati između Paua i Dirka... - nastavio je Dragić, ali se opet Haslem umiješao i riješio stvar:

- Ne možeš Dirka izbaciti!

Dragić se nije mnogo bunio: "OK, onda Dirk". Bilo je zanimljivo, ali naravno i dosta hipotetski jer je razlika u košarkaškim vremenima ogromna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:50