StoryEditorOCM
Košarkausred beograda

Hrvat ugasio Partizan, Grobari mu opet skandirali, Obradović: ‘Sve sam pripremio, ali dođe Hezonja i igraj bato‘

Piše Sport SD
22. ožujka 2024. - 08:01

Željko Obradović, trener Partizana, deveterostruki prvak Europe te jedan od najtrofejnijih i najboljih trenera u povijesti košarke, nakon poraza od Reala (76:88) u Beogradu u 31. kolu Eurolige naklonio se hrvatskom reprezentativcu.

Mario Hezonja, ljubimac Grobara koji su mu i ovaj put skandirali u krcatoj beogradskoj Areni, briljirao je s 25 poena (sjajnih 5/6 za tricu), 6 skokova i 5 asistencija.

image
Michele Nucci/Dppi Via Afp

Obradović je nakon utakmice najviše govorio o Hezonji: 

- U trećoj četvrtini Real je napravio razliku i, naravno, Mario Hezonja je odigrao utakmicu kao što je odigrao. Pripremali smo utakmicu, odgovorili da je on šuter, da pored njega nikada ne smijete spuštati ruke. On ima šut i sa sedam, osam, devet metara. Hezonja ubacuje tricu iz auta, praktično iz obrane ubacuje tri poena. A onda sve ovo sa spuštenim rukama njemu, ofenzivni skokovi s drugim igračima koji dolaze iz drugog plana, sve to kada se skupi, to je ogromno iskustvo koje ta ekipa ima. Oni su i dalje gladni, bez obzira na to što su prvaci Europe i prvi. Učiš od najboljih, mi trebamo učiti od njih, ja i igrači, s kojom željom se igra - počeo je trener Partizana pa nastavio:

‘Hezonja neće stati dok ne zabije‘

- Očigledno moramo imati još veću želju. Sve na početku su ubacili s bacanja i iz kontri, iz naših grešaka. I uredu, mi to da imamo u našoj taktici da probamo zonski presing. Ne možemo igrati svaku utakmicu isto, radi se skauting. To mi je najžalije od svega, kada igraš protiv prvaka Europe, oni imaju Hezonju, Campazza, igrače koji idu da daju koš. Oni neće stati dok ne poentiraju. To je filozofija, to su uzeli igrači iz Amerike. Igraj bato, prvo i zadnje je da daš koš i tome učim igrače - zaključio je Obradović.

image
Oscar Del Pozo/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:53