StoryEditorOCM
KošarkaIpak su popustili

Dubai ipak ušao u ABA ligu, a iza svega stoji brat Novaka Đokovića! Neke se stvari mogu kupiti novcem

Piše F. V.
19. ožujka 2024. - 18:28

Dubai je novi član Admiral Bet ABA lige. Na današnjoj sjednici klubovi regionalne lige prihvatili su prijedlog da momčad iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata od iduće sezone igra u ovom natjecanju.

Prvotno je taj prijedlog prošlog tjedna, u srijedu odbijen, ali je danas prihvaćen. Prema prvim informacijama Dubai je ponudio 1,7 milijuna eura po sezoni, u odnosu na 1,5 miljuna koliko je nuđeno prije šest dana. A ukupno bi troškovi Dubaija bili oko 2,5 milijuna po sezoni, ukupno 7,5 milijuna za vrijeme trajanja ugovora koji će imati i mogućnost produženja. Navodno je potpisan trogodišnji ugovor. Dubai će snositi troškove gostovanja klubova iz Europe, sudaca i službenih osoba...

Da bi ova odluka bila donesena klubovi su morali biti jednoglasni. Devet klubova suvladnika lige je glasalo za ulazak Dubaija u natjecanje (prema svemu Crvena zvezda, FMP, Krka, Zadar, Cedevita, Mega, Igokea, Cibona, Mornar). Partizan Mozzart Bet nije glasovao, a predstavnici Budućnosti Voli nisu ni prisustvovali sastanku. Košarkaški klub Split nije u vlasničkoj strukturi društva i nije sudjelovao u glasovanju. Bez obzira što je to za ovu sjednicu bilo planirano, Borcu iz Čačka, Splitu i Derbyju iz Podgorice nije izglasano suvlasništvo. U sezoni 2024/25 momčad iz Dubaija igrat će i u Eurokupu, a potom planiraju ulazak i u Euroligu.

Prema pisanju portala Nova.rs odluku su u ime kluba iz Dubaija potpisali Đorđe Đoković, brat Novaka Đokovića, kao potpredsjednik i direktor te Dejan Kamenjašević, kao generalni direktor. Taj tekst možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:51