StoryEditorOCM
Košarkapoklon Maliganima

Alkar doveo zvučno pojačanje u svoje redove: stigao bivši igrač Splita, Zadra i Cibone

Piše Frane Vulas
28. prosinca 2023. - 08:21

Pavle Marčinković novi je igrač Alkar. Sinjski košarkaški klub dobio je vrlo zvučno pojačanje, Maliganima je pod jelku kao pravi Božićni poklon stigao 34-godišnji bivši hrvatski reprezentativac koji je u bogatoj karijeri nastupao za gotovo sve najbolje hrvatske klubove.

Marčinković je tijekom duge karijere igrao za Zadar, Cibonu, Zagreb, Split, Cedevitu Junior, Sonik Puntamiku, ali i niz inozemnih klubova. Igrao je i za bugarsku Academik Sofiju, ciparski Appolon Limassol, a njegov posljednji klub bio je kazahstanski Sabah koji se natjecao i u Eurokupu. U Zadru je karijeru započeo, nastavio ju je u Ciboni, ali veliki trag ostavio je u Zagrebu te pogotovo na Gripama gdje je proveo četiri godine i bio kapetan ‘žutih’.

Alkaru će Marčinković biti veliko pojačanje u borbi za ostanak u Favbet Premijer ligi. Sigurno će svojom kvalitetom i iskustvom biti produžena ruka trenera na parketu. Poslije 14 odigranih kola Alkar je na skoru od 3 pobjeda i 11 poraza. Iza njih su samo DepoLink Škrljevo (2-12) i zagrebački Bosco (1-13). Debi Marčinkovića za Alkar očekuje se 10. siječnja kada će na početku nastavka domaćeg prvenstva u Sinju gostovati Šibenka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:21