StoryEditorOCM
Hajdukda vas čujemo

VELIKA ANKETA Čak osmorici igrača istječe ugovor s Hajdukom na kraju sezone, koga treba zadržati, a koga ne?

Piše SPORT SD
11. svibnja 2023. - 15:02

Do kraja nogometne sezone u Hrvatskoj ostalo je još manje od tri tjedna. Točnije, tri kola HNL-a i finale Kupa u kojem će se 24. svibnja na Rujevici susresti Hajduk i Šibenik.

Bijelima je fokus na Kupu, ali u klubu sigurno razmišljaju i o sljedećoj sezoni. U centru pažnje je sigurno i pitanje koga od igrača kojima istječe ugovor zadržati, a koga pustiti. Takvih je trenutno u kadru Ivana Leke čak osam, a to su: Danijel Subašić, Toni Borevković, Chidozie Awaziem, Stefan Simić, Gergő Lovrencsics, Marco Fossati, Agustin Anello i Nikola Kalinić.

Neki su na Poljudu na posudbi, za neke postoji opcija produljenja za još jedinu godinu, a nas zanima vaše mišljenje o tome koga bi Hajduk trebao pokušati zadržati, a koga ne. U nastavku ćemo vam predstaviti situaciju sa svom osmoricom nabrojanih igrača, a na kraju ćete moći ispuniti anketu.

Danijel Subašić

Subašić je dolaskom Ivana Lučića na Poljud postao nominalno četvrti vratar prve momčadi, a nikada nije ni bila tajna da je serbrni sa SP-a u Rusiji na Poljud stigao prvenstveno da bude "dobri duh" svlačionice i pomogne mlađim vratarima i igračima sa svojim iskustvom.

Toni Borevković

Borevković se u Hajduku se nalazi na posudbi iz portugalske Vitorije Guimaras. Iako je u paru s Awaziemom u tri od četiri posljdnje utakmice pomogao Bijelima sačuvati mrežu netaknutom, u nekoliko navrata se pokazao nesigurnim. Također, portugalski klub je još prošlog ljeta naveo da njegova otkupna klauzula iznosi milijun eura.

Chidozie Awaziem

Awaziem se u većini utakmica pokazao kao dobar stoper, iako je i on imao "crnih rupa" kao i Borevković. U Hajduk je stigao na posudbu iz porutgalske Boaviste, a otkupna klauzula mu navodno iznosi između dva i dva i pol milijuna eura.

Stefan Simić

Simić je trenutno najdugovječniji član Hajdukove svlačionice, a među Bijele je stigao u ljeto 2019. godine. Od malih nogu navija za Hajduka, a iako nikada nije djelovao kao stoper svjetske klase, uvijek je bio na razini zadatka i nikada nije doživio značajan pad u formi, bez obzira na to što mu je minutaža dobrano oscilirala. U siječnju ove godine potpisao je novi ugovor s opcijom produljenja za još jednu godinu ako bude odigrao određenu minutažu na proljeće (što se nije dogodilo).

Gergő Lovrencsics

Lovrencsics je na Poljud stigao kao "vatrogasno rješenje" u trenucima kada je Bijelima nasušno nedostajao desni bek. Od početka je bilo jasno da nema kapacitet za svih 90 minuta, a u međuvremenu je izgubio mjesto od Dina Mikanovića. Također, Niko Sigur je na poziciji desnog beka "eksplodirao" u protekle četiri utakmice, a u široj perpsektivi tu je i mladi Niko Đolonga.

Marco Fossati

Fossati je u dva navrata dolazio u Hajduk, a iako ga krase odlična tehnika i pregled igre, uvijek mu je nedostajalo "ono nešto", zbog čega je često izgledao kao da mu nije mjesto u početnoj jedanaestorki Hajduka. S obzirom na to da je vezni red Bijelih popunjen Krovinovićem, Grgićem, Pukštasom i Kalikom (koji je dugo ozlijeđen), kao i nadolazećima Markom Capanom te Ivanom Ćubelićem, Talijanove usluge sve više se čine nepotrebnima.

Agustin Anello

Anello je stigao ove zime na posudbu s pravom otkupa iz belgijskog Lommela, a doveden je prvenstveno kao rješenje za lijevi bok u Lekinoj ideji o sustavu 3-5-2. Leko je u međuvremenu odustao od te ideje, a Anello je onda sasvim pao u drugi plan. U bijelom dresu je upisao ukupno devet nastupa (od čega tri od prve minute) i ukupno 268 minuta proveo na terenu u prvenstvu.

Nikola Kalinić

Iskusni napadač vratio se na Poljud početkom 2022. godine, ali zbog problema s ozljedama nikada nije uspio pružiti svoj maksimum. Najviše se pamti njegov gol u pobjedi protiv Dinama na Poljudu, ali evidentno je da ga Leko ne preferira u svojoj ideji, dok je od početka bilo jasno da će Hajduk imati problema u fazi obrane kada su on i Livaja istovremeno na terenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:48