StoryEditorOCM
Hajdukmaksimalan fokus

Trener Hajduka nakon pobjede u Koprivnici pohvalio igrača kojeg su svi otpisali: Odigrao je dvije dobre utakmice

20. travnja 2024. - 22:06

Moramo bit ponizni, odmorit se jedan dan i početi odmah zatim pripremu za Rudeš, sukus je nastupa Jure Ivankovića, trenera Hajduka, zadovoljnog nakon pobjede u Koprivnici. Pričao je:

- Jako je bitna ova pobjeda za nas, jer smo konačno prekinuli negativan niz. Utakmicu smo odlično otvorili, poveli smo na vrijeme (u 12. minuti,. op. a.) i dobro je kontrolirali. Trebali smo i povećati prednost.

Nastavak?

- U drugom poluvremenu nije bilo tako dobro, treba priznati. Imali smo nekoliko prilika koje zbog individualnih grešaka nismo iskoristili. Opasno smo živjeli jedno vrijeme, ali najbitnija je pobjeda. Posebno u ovom trenutku. Pokazali su dečki da mogu igrati na razini koja se od njih očekuje. Dečkima nije bilo lako čitav ovaj period.

image
Ante Čizmić/Arhiva/Cropix

Kakav je Odjidja, opet u prvoj postavi?

- Zadovoljan sam, odigrao je dvije dobre utakmice. Dirigirao je veznim redom sasvim dobro na ovom teškom terenu. Jako dobru utakmicu je odigrao.

Koji je plan za dalje?

- Odmorit se jedan dan, pa se odmah početi pripremati za Rudeš! Trebamo biti ponizni, pripremati se i raditi. Trebamo biti maksimalno fokusirani i započeti pobjednički niz - zaključio je Ivanković.

Ponizni, izraz koji voli rabiti Zlatko Dalić. Izbornik naš. Samo da i Ivanković uz taj izraz krene pobjednički, nadaju se navijači Hajduka. Pa što da je kasno, bolje ikad, nego nikad.

Ivan Radeljić, trener Slaven Belupa nije bio sretan, žalio je, prizivao kazneni udarac za Slaven. Evo što je govorio na pressici:

Čestitke Hajduku na pobjedi koja po meni nije zaslužena. Nije zaslužena, jer mislim da smo igrom zaslužili više, imali smo dosta prilika. Imao je i Hajduk neke svoje situacije, ali oni su kvalitetna momčad i teško ih je ostaviti baš bez ičega, da šansu ne stvore. Moj Belupo bio je dosta energičan, posebno u drugom poluvremenu. Imali smo prilično situacija za postići pogodak, ali danas nas jednostavno nije išlo. Momci su željeli, dali su sve od sebe, imali i gredu i vratnicu, a valjda će nam se drugi put možda negdje vratiti – rekao je Radeljić.

image
Željko Hajdinjak/Cropix

Prokomentirao je i suđenje. 

- Po meni čisti kazneni udarac je bio za nas. Ne znam kako to gledaju. Opet imaju neko svoje tumačenje, ruka jest, ruka nije, tijelo jest, nije tijelo. Pa jednom bi više trebalo to možda raščistiti. Lopta ide u gol, ako je loptu dirao rukom, po meni je to jedanaesterac koji nije sviran za nas. Ne mogu se oteti dojmu da bi na drugoj strani to bio penal, to je moje najiskrenije mišljenje – jasno je poručio Radeljić. Iskren do srži, bez diplomatskih rukavica i na tome mu treba čestitati. Nije kalkulirao, rekao je što misli. Pa kud puklo da puklo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 22:19