StoryEditorOCM
Hajdukod 17.10 sati

Tramezzani se vraća na Poljud: Hajduk danas dočekuje Istru 1961, Karoglan od igrača traži ‘nešto osobno’

Piše Slaven Alfirević
2. ožujka 2024. - 08:38

Bivši trener Istre, na bivšeg trenera Hajduka. Napadački, istodobno vruće i hladno, ali sa sustavnim pritiskom kako smjera igrati Mislav Karoglan, kontra nesumnjivo pomno zatvorene formacije gostiju iz koje će Istr(ij)ani tražiti izlaz u kontranapade.

Da, trebalo bi to biti zanimljivo taktičko nadmetanje u kojem će trener gostiju Paolo Tramezzani, bez obzira na simpatije što ih gaji prema Hajduku (svaki put i stalno osim u ovih 90 minuta), željeti pokazati splitskoj publici da ga cijene s razlogom, jer je vrsni znalac.

Želi se Tramezzani pokazati i dokazati i tko da mu zamjeri, a s druge strane i Karoglan bi mogao na stol staviti neke neriješene račune s Istrom, s Puljanima koji su mu s početka sezone zarana otkazali suradnju i naprečac mu prestali vjerovati.

Dapače, u redovima Istre ordinira klasi napadač Ante Erceg, nekoć Hajdučko srce (a i igrač prvoligaškog Splita) koji je ujesen zapaprio Hajduku. Bio je tvorac akcije iz koje je Mateo Lisica u 90+11. minuti donio pobjedu gostima i prekinuo pobjednički marš tadašnjeg trenera "bijelih" Ivana Leke.

Mnogo faktora smo podastrli da bismo vas privukli u Poljud ove subote, a da nijednu riječ nismo prozborili o VARleaksu ili VARgateu (što nam se čini također prikladnim nazivom s aluzijom na Watergate), a koji trese hrvatsku nogometnu scenu ovih dana.

Drž‘mo se baluna, dakle. Hajduk se mora vratiti na stazu pobjeda misli li šampionski koračati i Karoglan je opet podvukao imperativ od sve tri pobjede do pauze! Dotle, Paolo Tramezzani i pomoćnik mu Attila Malfatti, plus sportski direktor Saša Bjelanović kao bivši članovi, zaposlenici Hajduka zapravo ne moraju baš ništa što se tiče ljestvice. Međutim, imaju silnu želju pokazati se u što boljem svjetlu.

Hajduci su u grozničavoj potrazi za bodovima, a imaju problema u sastavu. Nema Moufija koji je nešto ozlijeđen još otkako je dobio udarac kontra Rijeke, pa nikako da se zaliječi i sad je "out", ali je problem riješen angažmanom Mikanovića na desnom beku, što je dapače odlično sjelo. Nema Šarlije, ali se vratio Elez. Na lijevom beku prednost ima Diallo samim time što je Karoglan rekao da ga jedino utakmicama može (koliko-toliko) vratiti. Ako Diallo opet sjedne na klupu, onda kao da se i nije iz Afrike vratio.

U veznom redu Sigur je siguran kao i Krovinović, ali je trilema Pukštas, Kalik ili Kleinheisler. Pukštas je isto malo načet i nije u bajnoj formi, ali bi trebao igrati i dobiti prednost, pa da Kalik predahne, a Kleinheisler opet uđe s klupe i to kvalitetno kao protiv Varaždina.

image
Mirko Ferlin/Cropix

Tercet naprijed je sa Sahitijem desno, Livajom centralno (koji se izvlači ulijevo), te Brekalom, uzmogne li, ako ne tu je spreman Dajaku. A i Benrahou koji je kvalitetno odradio kup-dionicu i asistirao iz prekida (ima taj ubačaj).

Na žalost, nema još Nikole Kalinića, ozljeda butnog mišića uvijek zahtijeva osobit oprez e da se ne dogodi vrag, pa da iskoči iz tračnica na duže vrijeme.

To bi trebao biti Hajduk, bolji nego protiv Varaždina.

Zanimljivo nam je i to da trener "bijelih" zahtijeva od svojih momaka – osobnost. Dojmila nam se ta rečenica kad je rekao "želim da unesu u utakmicu i nešto osobno, vlastiti motiv i prkos", što bismo mi rekli - dišpet. Da shvate nadmetanje kao osobni obračun, a ne samo da odrađuju posao strogo profesionalno.

Srčanost bi trebala biti dodatno izražena u svakog hajduka što odjene bijeli dres.

Što se tiče Istre, koja ima strašan napadački tercet Ekong, Erceg, Vuk, intrigantno je da taj Mateo Lisica, strijelac jesenas jedinog pogotka u Poljudu, nije u prvom planu kod Tramezzanija.

Mister ga ne vidi, kažu nam i čude se pulski kolege, a vjeruju u potencijal Lisice. Ako ne igra Lisica, tu je Vuk, kao iz onog crtića "to je je vuk, to je vuk" i treba biti oprezan s njim, a napose s – Ercegom.

Izvlačimo i detalj da je Ivan Lučić na golu Hajduka došao do trenutačnih visina sa startne pozicije pričuvnog vratara Istre. Nije mogao braniti Istrin gol jer se na golmanskoj poziciji učvrstio Lovre Majkić. Znači li to da je Majkić još bolji nego Lučić?!

I to pitanje ćemo tretirati ove subote i tražiti odgovor u Poljudu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:04