StoryEditorOCM
Hajdukbliži se trenutak

Očekujete povratak Ivana Perišića već protiv Lokomotive? Evo što se događa iza kulisa najveće priče godine

Piše K. M.
14. ožujka 2024. - 20:08

Bez optimističnih prognoza bile su vijesti nakon utakmice Tottenhama i Sheffield Uniteda o ozljedi koljena Ivana Perišića. Međutim, nekoliko mjeseci kasnije iz dana u dan stižu vijesti o oporavku koje vesele i golicaju navijače.

Perišić je krajem rujna operirao koljeno nakon rupture križnog ligamenta, nakon čega se i u nekim prognozama stavljao pod upitnik njegov nastup na predstojećem Euru. Jedan od najboljih igrača Hrvatske, tj. jedan od najboljih svih vremena nacionalne vrste, prvi put se našao u karijeri u ovakvoj situaciji. Samo Perišić je, unatoč početnim prognozama, imao drugačiji plan, a više puta u karijeri je dokazao gdje je njegov talent dovela radna etika i mentalna snaga koju posjeduje. 

Ove zime ispunio je dano obećanje sebi i navijačima Hajduka te se vratio na Poljud gdje se priželjkuje njegov skori debi u bijelom dresu. Taj trenutak nitko sa stopostotnom sigurnošću nije mogao, a i sad ne može, prognozirati kad je riječ o ozljedi tog tipa.

Nedugo od operacije moglo ga se vidjeti u teretani, prije dolaska u Hajduk je krenuo s trčanjem, a početkom veljače i trenirati s loptom. Da oporavak ide jako dobro i po planu često Perišić obavijesti javnost na društvenim mrežama. Tako je bilo i s novim videom s Poljuda i treningom s loptom, uz to je u posljednje dvije utakmice bio u zapisniku. Brzo se onda i mašta navijača probudila da se nastup ostvariti već u idućem kolu, no postavlja se pitanje koliko je realno da hoće.

Unatoč vijestima koje sve vesele i činjenici da oporavak ulazi u završni proces, nitko se ne usudi prognozirati koliko je realno da se i uskoro debi ostvari. Za završnu fazu rehabilitacije čekaju ga još i treninzi s ostatkom momčadi, a po onom što trenutno pokazuje individualno i to bi se brzo trebalo ostvariti.

Nije tajna ni da bi se sam Perišić htio što prije vratiti na teren, pa i zaigrati u idućem derbiju, ali vjerojatnije je da će njegov povratak biti po predviđenom sredinom travnja za prave natjecateljske utakmice. Da želi što skoriji povratak govorio je i na predstavljanju ove zime, ali je i naglasio da ne smije žuriti da stvari ne pođu po zlu.

No i na stranu što je vjerojatnije jer na kraju sve ovisi o samom Perišiću, a već je pokazao da je s njim sve moguće. One pesimistične prognoze je davno utišao, a ako pozitivne ostvari i prije predviđenog vremena neće biti veliko iznenađenje kad je igrač poput njega u pitanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:41