StoryEditorOCM
Hajdukanaliza utakmice

Opet se čekalo Livaju da riješi utakmicu, ali ovaj put zasluge za pobjedu Hajduka ne idu samo njemu

17. veljače 2024. - 19:55

Posljednji put kada su se Hajduk i Rudeš sreli, Bijeli su slavili s minimalnih 1:0, a navijači su napustili Poljud nezadovoljni viđenim. Bila je to treća utakmica Mislava Karoglana u drugom mandatu na klupi splitskog kluba, a unatoč kontroli tijekom većeg dijela susreta, Hajduk je u posljednjim minutama skoro primio gol. Takva neuvjerljiva pobjeda protiv posljednjeplasirane ekipe HNL-a označena je kao neuspjeh.

Možemo reći da su Bijeli opet došli do minimalne pobjede, jer je Leon Dajaku tek u 8. minuti sudačke nadoknade zabio za 2:0, a Rudeš u završnici unosio nered u dotad stabilne redove Hajduka, da bi u sudačkoj nadoknadi Vinko Petković pogodio i vratnicu. No, situacija je ovaj put ipak bila nešto drugačija.

Bijeli su dominirali većim dijelom utakmice i bili puno konkretniji te su već na odmor mogli otići s vodstvom od par golova razlike, ali na kraju je stvari opet morao rješavati Marko Livaja, koji se vratio nakon ozljede baš na treću godišnjicu svog povratka na Poljud.

Unatoč evidentnim problema s desnim gležnjem, koje je pogoršao doskočivši krivo u 31. minuti, zabio je pogodak i imao ključnu ulogu u većini Hajdukovih napada. No, ovaj put nismo gledali njegovu simultanku, već se veliki dio zasluga može pripisati još nekolicini igrača među kojima se jedan posebno izdvaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:29