StoryEditorOCM
Hajduksportski direktor

Nikoličius: ‘Kleinheisler može igrati četiri pozicije. Bit će pojačanje u borbi za naslov‘

Piše SPORT SD
2. siječnja 2024. - 21:08

Hajduk je predstavio prvo pojačanje ove zime. Na posudbu je stigao 29-godišnji veznjak Laszlo Kleinheisler do kraja aktualne sezone. Mađarski vezni igrač će se odmah na početku priprema za nastavak sezone priključiti Bijelima, a u Hajduku će nositi dres s brojem 30. Novog igrača Bijelih je prokomentirao i sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

- Kleinheisler je profil polivalentnog ofenzivnog igrača koji primarno igra pozicije centralnog i ofenzivnog veznog, ali i lijevog te desnog krilnog veznog. Alternativna pozicija mu je invertirano lijevo krilo na kojoj također može pružiti kvalitetne igre. Zbog naših trenutnih potreba te zbog njegove napadačke polivalentnosti, igrač nam daje mogućnost korištenja u našoj momčadi na više pozicija unutar različitih sustava igre.

- U fazi napada pokazuje odlične karakteristike kroz igru na širokom prostoru, kvalitetan dribling i igru "jedan na jedan", okomita kretanja i dodavanja, a posebno kvalitetne karakteristike posjeduje u tranzicijskoj igri. Taktički je odgovoran i discipliniran igrač u svim fazama igre te prepoznaje nastanak ključnih momenata u nogometnoj igri. Konstantno pokazuje visoku angažiranost, kontroliranu agresivnost, pozitivnu drskost, visoku razinu energije, želju za natjecanjem i pobjedom, hrabrost te generalno visoku razinu kompetitivnosti. Posjeduje visok aerobni kapacitet i mogućnost velike količine trčanja te isto tako mogućnost igre u visokom intenzitetu.

- Mišljenja sam da će nam svojoj kvalitetom donijeti dodanu vrijednost u igri i da će biti pojačanje za nastavak sezone u borbi za naslov prvaka - istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:13