StoryEditor
Hajdukpredsjednik o svemu

Lukša Jakobušić nakon sastanka s Kustićem za ‘Slobodnu‘: ‘Idemo u dobrom smjeru. Bitno nam je zajedništvo svih, a s euforijom ćemo se znati nositi‘

6. prosinca 2021. - 19:10

Sastanak u kući nogometa u Zagrebu, u kancelarijama HNS-a na 11. katu hotelu Hilton Double Tree gdje stoluje Savez i predsjednik mu Marijan Kustić i gdje je na dogovoreni sastanak došao predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić bila je prigoda da dočekamo predsjednika „bijelih”...

Možda smo ga tako mogli čekati i u Poljudu, pa zaskočiti, ali biti u metropoli, dan poslije velike pobjede 2:0 protiv Dinama, ipak je drugačija okolnost. Tu smo, kako da nas odbije?

Jakobušić ne voli izlaziti u medijima, odavna nema njegovih izjava, ali ovdje, pred Hiltonom i Savezom, baš je bila prigoda

Godinu dana, zapravo 13 mjeseci Hajduk ima svoj, rekli bismo, Jakobušićev smjer i kako bi on kazao „godinu dana isto radimo, na tom smo smjeru i danas i ne bih trebao ništa pričati”. I još, njegova omiljena sentenca je „predsjednik se oglašava samo kad je loše”. A sad je odjednom dobro, pet pobjeda zaredom i što da govori.

Ipak, zastao je, pričali smo u hladno zagrebačko rano popodne. Utisak 2:0 iz Maksimira i te kako je svjež:

- Ja sam sretan kad vidim da su ljudi sretni oko mene. Ali ja nisam nikad zadovoljan. Ono što mene veseli jest način na koji se klub ponaša u trenucima euforije. Ono što je sigurno jest da nas trenutačni uspjeh neće prebaciti!

Jakobušić je nastavio:

- Ono što smo htjeli, kad sam ja dolazio, bilo je da se ne rugaju s nama. Htjeli smo poštovanje. Mislim da smo došli do određene točke u tom smjeru, osjeća se promjena u okruženju, međutim još mi ništa nismo napravili i to svakako želim naglasiti.

Jakobušić ostavlja dojam čelnika koji je čvrsto na zemlji, nije želio pričati o čestitkama koje je dobio, svome osjećaju odmah nakon utakmice, kako se radovao. To ostaje u njemu. Zato smo ga pitali:

Kako god okrenuli, predsjedniče, diže se velika euforija koja se ne da zaustaviti. Znamo da je niste željeli, ali nakon pet pobjeda zaredom, toliko golova, preokreta u igri što je donio Dambrauskas, kako na to gledate?

- Smatram da je smjer u kojem idemo dobar, a imamo energije i znanja da tako i nastavimo. Euforiju očigledno više ne možemo zaustaviti, ali je možemo kanalizirati. I nadam se da ćemo u tome uspjeti. Bitno nam je zajedništvo svih, nadam se da ćemo u zajedništvu s navijača, Našeg Hajduka, Grada Splita, veterana, pa onda i igrača i stručnog stožera i svih zaposlenika svu tu silnu energiju pravilno usmjeriti. Znat ćemo se nosit s euforijom!

Nabrojali smo sve čimbenike...

- Svi su nam važni!

Evo ste donijeli sreću kao predstavnik Hajduka na ždrijebu kupa, konačno domaćini nakon toliko dugo vremena?

- Tako je ispalo, a naravno da mi je drago da je nakon 20 utakmica Hajduk konačno dobio domaćinstvo na utakmici kupa, u polufinalu protiv Gorice. Međutim, iz moje perspektive to je za mene najgori mogući ždrijeb!

Otkud sad to?!

- Gorica nas je u zadnje dvije sezone izbacila iz Kupa. Da opet igramo u gostima to bi nas više mobiliziralo. Međutim, vjerujem da to ipak neće imati suprotan efekt i da će odluka o domaćinstvu finalne utakmice kupa u Splitu biti dovoljan motiv.

U dva koraka u Poljudu do kup trofeja?

- Molim vas, nema mjesta euforiji. Kup nismo osvojili već osam godina i fokus je u Kupu samo na polufinale s Goricom.

Evo ste odradili sastanak s gospodinom Marijanom Kustićem, bilo je priče o tome da ćete godinu dana šutjeti o odnosima Hajduka i Saveza, lani kad ste bili kod Davora Šukera, da vidite što je Savez u stanju napraviti za Hajduk?

- Mi smo pratili Savez, a vjerujem i da su oni pratili nas u ovu godinu dana. Ovo je prvi službeni sastanak s gospodinom Kustićem kao predsjednikom saveza. Složili smo se da Hajduk treba participirati u tijelima HNS-a, sukladno svom statusu i značaju za hrvatski nogomet, ali da će svoj put prema tim tijelima tražiti kroz županijski Savez – podsjeća Jakobušić.

Poznato je kako je ta priča završila, nema vas u lokalnom Savezu...

- Dogovorili smo se da će odsad HNS i Hajduk komunicirati isključivo na relaciji predsjednik – predsjednik. Sama činjenica da smo se sami kandidirali za domaćinstvo finala kupa i dobili ga bez županijskog saveza, govori sama za sebe – zaključio je Jakobušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2022 19:20