StoryEditorOCM
HajdukDo kraja sezone...

Još jedno Nikino pojačanje bez odštete. Hajduk je Kleinheislera posudio, evo što ‘bijele‘ po tom pitanju čeka na ljeto

Piše Frane Vulas
2. siječnja 2024. - 22:58

Danima su navijači Hajduka iščekivali tu vijest s Poljuda, a drugog dana 2024. godine konačno je stigla i potvrda kluba – Laszlo Kleinheisler je novi igrač ‘bijelih‘. Iskusni 29-godišnji ofenzivno orijentirani veznjak/krilo novi je igrač Hajduka, a stigao je iz grčkog Panathinaikosa na posudbu do kraja sezone.

Dolazak mađarskog internacionalca, bivšeg igrača Osijeka, javnost je očekivano pozdravila. Došao je Kleinheisler da pomogne Hajduku u borbi za naslov prvaka, a nemojmo zaboraviti splitski klub u prilici je osvojiti i treći kup u nizu. Financijski je sasvim razumljivo, čak s obzirom na cjelokupnu situaciju i mudro, što je igrač posuđen. Međutim, postavlja se i pitanje što će biti s Kleinheislerom na kraju sezone? Čak i neovisno o tome kako prođe Hajdukov napad na titulu prvaka koju čeka od 2005. godine.

Kleinheisler je pod ugovorom s Panathinaikosom do ljeta 2026. godine. Kada je prije gotovo točno godinu dana, pola godine prije isteka ugovora, iz Osijeka uz odštetu od pola milijuna eura tek stigao u Panathinaikos, potpisao je na tri i pol godine. Još ga dakle dvije i pol godine ugovor veže za klub iz Atene. A koliko je poznato, u Hajduk je stigao na posudbu do kraja sezone bez utanačene opcije otkupa njegovog ugovora. Dakle, Hajduk nema ni obvezu otkupa njegovog ugovora.

Protekle polusezone Kleinheisler je u klubu jako malo igrao, gotovo ništa. Tek 77 minuta je proveo na travnjaku, pet puta je ulazio s klupe. Od toga je samo dva put igrao u prvenstvu Grčke, preostala tri nastupa bila su u kvalifikacijama Lige prvaka još na ljeto. Hajduku u borbi za titulu treba Kleinheisler iz osječkih dana, onaj igrač koji je često splitskom klubu u međusobnim ogledima znao otežati život. Mađaru treba Hajduk kao lansirana rampa da izbori nastup s reprezentacijom na Euru u Njemačkoj sljedećeg ljeta. Takva forma u kojoj je nekada bio u HNL-u kako bi se vratio u izabranu vrstu. Od lipnja Kleinheisler nije nastupao za Mađarsku koja je u skupini A Eura s domaćinom Njemačkom, Škotskom i Švicarskom. Dakle, ovo je gotovo ‘brak iz obostrane koristi‘, a iskrica, simpatija je svakako bilo i ranije.

Podsjetimo, još i prošle zime Hajduk je bio ozbiljno zainteresiran za Kleinheislera. Spominjao se tada i Dinamo. No, samo pola godina prije isteka ugovora za s obzirom na taj vremenski rok nimalo zanemarivu odštetu od pola milijuna eura otišao je u Atenu. Tamo se ove sezone Mađar nije usrećio (Fatih Terim tek je stigao za novog trenera). Sada je priliku koja se otvarala Hajduk iskoristio. Mađar je još jedno u nizu pojačanja sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa za koje nije trebalo plaćati odštetu u klasičnom smislu (nije poznato je li Hajduk platio kakvu naknadu za posudbu). Ljetos je iz Panathinaikosa u Hajduk nakon isteka ugovora, dakle također bez plaćanja odštete, stigao stoper Zvonimir Šarlija. Kad bi i Kleinheisler odigrao na Poljudu na razini Šarlije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:54