StoryEditorOCM
Hajdukoko sokolovo

Goran Tenžera: Palac gore Pajaču! Odluke su mu bile dobre i pravovremene. Dopustio je da se igra razvija

Piše S.A.
24. svibnja 2023. - 21:26

Goran Tenžera, naš sudački ekspert procijenio je suđenje u finalu kupa, komentirao je nastup i učinak arbitra Igora Pajača iz Svetog Ivana Zeline, navodio je to taksativno, prije konačnog ukupnog dojma, koji je, da to odmah kažemo, vrlo pozitivan. Evo zapažanja našeg komentatora:

- Opravdano nije priznat pogodak Hajdukova napadača Jana Mlakara na intervenciju VAR-a u četvrtoj minuti. Pomoćna sutkinja, Sanja Rođak Karšić, nije označila zaleđe što je uzrokovalo preuranjeno slavlje igrača Hajduka, sutkinja zaleđe nije uočila pa je onda morao VAR intervenirati. Igrači Hajduka doista često ulaze u zaleđe i time gube loptu, odnosno inicijativu u većem broju napada.

- Što se tiče Ivana Dolčeka, igrača Šibenika, bio je na granici opomene svojom reakcijom, ali mislim da žuti karton u toj situaciji nije bio nužan, samo ozbiljnije usmeno upozorenje što je sudac Pajač i uradio.

- Situacija kod dosuđivanja kaznenog udarca za Hajduk u samom finišu utakmice nije jednostavna za suca, jer sudac prati kretanje lopte i nije odmah učio da je zakašnjeli start na Rokasu Pukštasu, a nakon što je Pukštas igrao s loptom, bio s pretjeranim intenzitetom. Kada je dobio upozorenje iz VAR sobe i pogledao snimku, Pajač je donio ispravnu odluku, bio je to kazneni udarac za Hajduk što ga je potom Marko Livaja realizirao za konačnih 2:0.

- Da rezimiramo, sudac Pajač je po meni opravdao ukazano mu povjerenje da odsudi finale kupa. Smireno i autoritativno je vodio utakmicu, uz navedene i sve ostale odluke bile su mu dobre i pravovremene. Dopustio je da se igra razvija, ne ističući sebe u prvi plan. Palac gore Pajaču!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:58