StoryEditorOCM
HajdukLast dance

Došao kao faca, nije ozlijeđen, a na proljeće odigrao tek 53 minute. U prvih 11 zadnji put bio je prije pola godine

Piše Frane Vulas
11. travnja 2024. - 17:44

Jedan od najvećih ovosezonskih promašaja Hajduka je dovođenje iskusnog belgijskog veznjaka Vadisa Odjidje-Ofoea (35). Ljetos je bivši povremeni reprezentativac Belgije (tri nastupa) stigao iz Genta, kao slobodan igrač, faca bogate biografije jer je igrao i za Anderlecht, Club Brugge, njemački HSV, engleski Norwich, poljsku Legiju iz Varšave, grčki Olympiacos.

Predstavljen je u zapaženom i s pravom hvaljenom Hajdukovom videu, aluziji na filmsku franšizu ‘Matrix‘, kao Neo (lik koji je glumio Keanu Reeves). Jedini je problem što se pokazalo da on nije ‘The One‘. Dapače, pokazalo se njegovo dovođenje kao vrlo skup promašaj. A nije jedini.

U cijelom dosadašnjem proljetnom dijelu sezone Odjidja je na travnjaku proveo tek 53 minute! A koliko je poznato nije imao nekih većih problema s ozljedama. Uostalom, uglavnom je provodio vrijeme na klupi. Samo dvije službene utakmice je cijele sezone generalno preskočio, odnosno nije bio niti na klupi.

Odjidja je na Poljud stigao u mandatu trenera Ivana Leke, koji je odličan poznavatelj belgijskog nogometa. Ukupno je od dolaska u Hajduk Odjidja odigrao tek 796 minuta u svim natjecanjima. No, zadnji put u prvih 11 bio je prije više od pola godine! Još lanjskog 1. listopada u 1:0 pobjedi nad Dinamom na Poljudu (golom Emira Sahitija). Tada je igrao samo prvo poluvrijeme.

Ukupno je skupio 24 nastupa u svim natjecanjima, ali čak 16 ih je bilo ulascima s klupe, uz učinak od dvije asistencije, bez postignutog gola. Unatoč brojnim Hajdukovim problemima s ozljedama, u zadnje vrijeme ne ulazi više niti s klupe. U zadnje četiri utakmice u kojima se (s)lomila sezona Hajduka nije odigrao niti minutu.

image
Ante Čizmić/Cropix

Dojam je kao da je Odjidja strahovito pao nakon kiksa kojim je skrivio prvi gol u 0:3 porazu i eliminaciji iz kvalifikacija Konferencijske lige u kolovozu od PAOK-a u Solunu. Do tada je nekim potezima pokazivao igračku klasu, u pet dotadašnjih nastupa je upisao dvije (obje) asistencije, ali već i tada je bilo sumnji u njegovu fizički moć. Od tada kao da se potpuno ugasio. Uzeo je u videu kojim se njegov dolazak predstavljao Odjidja crvenu i plavu pilulu, ali kao da su u njegovom slučaju pilule za spavanje. Ili je ipak zapeo u nekakvoj simuliranoj stvarnosti, ‘matrici‘. Ne mogu biti zadovoljni niti on ni Hajduk.

Kada je dolazio ljetos potpisao je do kraja sezone, ljeta 2024., s opcijom produženja na još jednu sezonu. Nema nikakve sumnje kako će na kraju sezone uslijediti rastanak.

image

Vadis Odjidja Ofoe na utakmici PAOK - Hajduk u Solunu

Jakov Prkić/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image

Vadis Odjidja Ofoe

Robert Matić/Hajduk.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:32